Sinop‘ta Orman İşçisi Yetiştirme Projesi Kapsamında Hatıra Ormanı

Sinop ve Kastamonu‘da 12 aylık süreci içine alan Yenilikçi Mesleki Eğitim Modülleriyle Orman İşçisi Yetiştirme (GİMEP) Projesi kapsamında Öz Orman-İş Sendikası tarafından hatıra ormanı oluşturuldu. Çalışma kapsamında Sinop Orman İşletme Müdürlüğü Bektaşağa İşletme Şefliği‘nde 1 hektarlık alana 900 adet dişbudak fidanı dikildi.

Fidan dikimine Sinop Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Öz Orman-İş Sendikası Sinop Bölge Başkanı Nermin Yılmaz, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zekeriya Aslan, Bölge Genel Sekreteri Hasan Altın, Bölge Mali Sekreteri Muhammet Karakurt, Sinop İşletme Müdürü H. Ali Bayram, Sendika işyeri temsilcileri İsmet Kayaoğlu ve Mehmet Menteş ile kursiyer öğrenciler katıldı. Projenin Türkiye ormancılığına model olacağını belirten Öz Orman-İş Sendikası Sinop Bölge Başkanı Nermin Yılmaz, hedeflerinin 65 kursiyerin en kısa sürede istihdam edilmesi için çalışmalarımızın yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Sinop Orman Bölge Müdürü Ali Şahin‘de, projenin uzun vadede tüm Türkiye‘ye yaygınlaşacağını, bu projenin sonunda işe alınacak orman işçilerinde kalite ve verimin artacağını kaydetti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen ve Sinop‘ta start alan proje kapsamında, 15-29 yaş grubundaki işsiz gençlerin orman işçiliği konusunda kalifiye hale getirilmesi planlanıyor.

Kaynak: İHA