Loto Milyoneri Mütevazı Hayatına Devam Ediyor

Süper Loto oyunundan 6 bilerek yaklaşık 11 milyon TL kazanan Hasan Yörük, eline geçen ilk para ile oğluna araba alırken, damadına berber dükkanı açmaya hazırlanıyor. Evine telefon açan depremzedeye para yardımı yapan Yörük, "Yaptığım yardımın bir kıymeti yok. Az bir meblağ. Herkese dağıtırsak bizimkilere yetmeyecek" dedi.

Milli Piyango idaresince düzenlenen Süper Loto oyunlarından 11 milyon 295 bin 86 lira kazanan, Antalya‘nın Aksu ilçesinde yaşayan talihli işçi emeklisi Hasan Yörük, para kazanmadan önce oturduğu iki katlı müstakil evinde yaşantısına devam ediyor. 11 milyon 295 bin 86 TL‘lik ikramiyeyi kazandıktan sonra üç gün ortalıktan kaybolan, daha sonra mahallesinin kahvesinde arkadaşlarıyla okey masasına oturan Yörük, Solak Mahallesi‘ndeki evinde hayatında çok büyük değişiklikler yapmadan devam ediyor. Mahallede

bakkala veya kahveye giderken evlerinin anahtarını kapı üzerinde bırakan Yörük, "Köy yerinde ne olacak ya. Ne var bunda" diye konuşuyor.

BİN 700 TL PARA GÖNDERDİK

Antalya‘da sıcaktan bunaldığını ve yaylaya gideceğini belirten Yörük, Antalya‘nın Elmalı ilçesinde bir ev aldığını söyledi.

Simav‘da yaşanan depremde evi zarar gören ve kötü günler geçiren bir kadına yardım ettiğini ifade eden Yörük, gazetecilerin kendisini sürekli sıkıştırdığından da şikayet etti. Yörük, "Bir kadın aradı. Kütahya Simav‘da depremzedeymiş. Yardıma ihtiyacım var dedi. Oğlum postaneye gitti ve havale ile kadına bin 700 TL para gönderdi" dedi.

HER PARA İSTEYENE VEREMEM

Evinin kapısı üzerinde anahtarı bırakarak gitmesi sorulduğunda, "Ne olacak ya. Burası köy yeri" diyen talihli Yörük, "Her para isteyene vermem. Ona buna dağıtırsak yakınlarıma para yetmeyecek. Damadım var ona 135 bin liraya berber dükkanı açacağım. Oğlana otomatik vites bir Mercedes aldık. Kardeşlerim kaldı bir de yardım edecek. Diğer cezaevinde olan oğlum içinde düşündüklerim var" diye konuştu.

Kaynak: İHA