Balıkesir Chp‘den Kılıçdaroğlu‘na Tam Destek

CHP Balıkesir İl Başkanı Sıtkı Gider, partisinin bir yılda iki kurultay, zorlu bir referandum ve bir genel seçim geçirdiğini belirterek, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, CHP‘yi durağan bir parti konumundan projeler üreten, 81 il ve 250 ilçede mitingler yapabilen sosyal demokrat parti niteliğine taşımıştır.

CHP Balıkesir İl Başkanı Sıtkı Gider, partisinin bir yılda iki kurultay, zorlu bir referandum ve bir genel seçim geçirdiğini belirterek, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, CHP‘yi durağan bir parti konumundan projeler üreten, 81 il ve 250 ilçede mitingler yapabilen sosyal demokrat parti niteliğine taşımıştır. Bu uzun ve çetin yolda onu sonuna kadar yalnız bırakmayacağız." dedi.

CHP İl Başkanı Gider, ilçe ve belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleriyle kurultay delegelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Parti binasındaki toplantıda Gider ve beraberindekiler, Genel Başkan Kılıçdaroğlu‘na tam destek verdi. Toplantıya kurultay delegesi de olan Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz ve Gönen İlçe Başkanı Bülent Birgül de katılarak, olağanüstü kurultaya gerek olmadığını dile getirdiler.

Sıtkı Gider, "Kılıçdaroğlu‘nun koltuğuna bile oturma fırsatı bulamadan özverili çalışmalarına, gayretlerine, amatör ruhuna karşı çıkmak ve bunu görmemek bağnazlıktır. Bugün ayrışma değil, çalışma ve dayanışma zamanıdır. Kılıçdaroğlu‘nun içimize düşürdüğü iktidar olma ateşini hiç kimsenin söndürmesine izin vermeyeceğiz. Bu uzun ve çetin yolda sonuna kadar Genel Başkanımız‘ı yalnız bırakmayacağız, ‘Teslim olmayanlar ölümsüzdür‘ diyen Kılıçdaroğlu‘na inanıyor ve güveniyoruz." şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı, Balıkesir‘in 19 delegesinin büyük bölümüyle görüştüğünü, hemen hepsinin de genel başkan problemi olmadığını söylediğini aktardı. Gider, delelerin kurultay için imza atmadığını da vurguladı.

CHP‘nin Balıkesir‘deki kurultay delegeleri şunlar: Fikret Akova, İrfan Barış, Mustafa Ömür Boyuer, Bülent Birgül, Dündar Cengiz, Hüsnü Erol, Özgür Ertuğrul, Cahit İnceoğlu, Ömer Lütfi Kayalar, Orhan Özden, Hasan Özpolat, Sedat Pekel, Hüseyin Sarı, Hasan Bülent Türközen, Yakup Yılmaz ve Turgay Yüksel.