Sağlam: Yeni Anayasa‘yı Yaparken Herkesin Fikrini Alacağız

TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkiye‘nin yeni bir döneme imza atmak için pazar günü oy vereceğini belirterek, "Bundan önceki anayasalara baktığınızda ya bir müdahale döneminde ya da kurucu meclis kurulsa bile ihtilalcilerin istedikleri şekilde oluşturulan anayasalar hazırlanmıştır." dedi.

TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkiye‘nin yeni bir döneme imza atmak için pazar günü oy vereceğini belirterek, "Bundan önceki anayasalara baktığınızda ya bir müdahale döneminde ya da kurucu meclis kurulsa bile ihtilalcilerin istedikleri şekilde oluşturulan anayasalar hazırlanmıştır." dedi.

Seçimden sonra milletin vekillerinin Ankara’ya gideceklerine işaret eden Mehmet Sağlam, "367 milletvekili üstünde Meclis‘e gittiğimiz taktirde, sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden, fikri olan herkesten fikirleri alınacaktır. Fikirler alınacaktır ama bu Meclis‘teki çoğunluk ilk defa hiçbir etki altında kalmadan; bu görüşlerin alınmasından sonra Anayasayı kendisi oylayarak yapacaktır." diye konuştu.

TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, seçim çalışmaları dolayısıyla Afşin‘de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Öncelikle AK Parti seçim bürosunu ziyaret eden Sağlam; buradan AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Hamit Bülent Eken, AK Parti İlçe Başkanı İsrafil Aslaner, Tanır Belediye Başkanı Nurettin Sarıkaya, Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert, Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı ve partililerle; Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan‘ı makamında ziyaret etti. Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, burada yaptığı konuşmada, Türkiye‘nin yeni bir döneme imza atmak için pazar günü oy vereceğine dikkat çekti. Mehmet Sağlam, şöyle dedi:

"Bundan önceki anayasalara baktığınızda ya bir müdahale döneminde ya da kurucu meclis kurulsa bile ihtilalcilerin, istedikleri şekilde oluşturduğu anayasalar hazırlanmıştır. Özellik bugünkü anayasanın hazırlanmasında şahit olduğum bir olayı paylaşmak istiyorum; Prof. Dr. Orhan Aldıkaçtı başkalığında bir bilim heyeti kuruluyor; anayasa hazırlanıyor, kurucu meclisten geçiyor sonra ihtilalin beş generali, oturuyorlar istedikleri gibi geçici maddeleri koyuyorlar, maddeleri değiştiriyorlar, Orhan Aldıkaçtı‘ya da imza atmasını söylüyorlar. Orhan Aldıkaçtı imza atmıyor. Derhal Ankara’yı terk etmesi söyleniyor. Apar topar Orhan Aldıkaçtı İstanbul’a gönderiliyor. İşin açıkçası el gördülük kurucu meclis, el gördülük bir referandum ama sonunda beş generalin dediği oluyor. Bugünkü anayasa bunun bir eseri; altmış bir anayasasında aynı şeyler tekrarlanıyor ve askerlerin dediği oluyor. Millet ilk defa asker, bürokrat tasavvutundan kurtulmuş bir anayasa yapacaklar. Seçimden sonra milletin vekilleri Ankara’ya gidecekler, 367 milletvekili üstünde Meclis‘e gittiğimiz taktirde, sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden, fikri olan herkesten fikirleri alınacaktır. Fikirler alınacaktır ama bu Meclis‘teki çoğunluk, ilk defa hiçbir etki altında kalmadan; bu görüşlerin alınmasından sonra anayasayı kendisi oylayarak yapacaktır. Dolayısıyla ilk defa milletin seçtiği çoğunluğa sahip olanlar; milletin anayasasını yapacaklardır. Milletin anayasası yapmak ne demek; millete tepeden bakma, şunu yapamasın, bunu yapamasın diyerek millete yasak koymak yerine. Anasından doğduğu andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sosyal güvenliğe sahip, tüm insan haklarına sahip bir insan ruhunu oluşturmak."

Ekonomideki gelişmelere de değinen Sağlam, 8-9 yıl içerisinde kişi başı milli gelirin 3 katına çıktığını dile getirdi. Sağlam, "Önümüzdeki 12 senelik dönemde 25 bin dolara çıkaracağız, bunlar, önceki yıllara mukayese edildiğinde hayal değil.“ dedi.

Şifre iddialarının asısız olmasına da işaret eden Mehmet Sağlam, şöyle devam etti: "Bu iddiaları ortaya atan bir avukat, ne hesapta bir uzmanlığı var ne eğitimde bir uzmanlığı var, böyle bir iddia ortaya atıyor. Cumhuriyet Halk Partisi başkanı; bunlar kopya veriyor, şerefi varsa ÖSYM başkanı istifa etsin dedi. Araştırıldı ve bu iddiaların asılsız olduğu anlaşıldı. Yargıya gidildi, savcı takipsizlik kararı verdi. İdari mahkemeye gidildi, idari mahkeme durdurmayı reddetti. Şimdi kim şerefliymiş ki istifa etmedi. Oradan bir şey çıkmadığına göre, şerefi varsa istifa etsin diyen adam şerefliyse kendisi istifa etsin." diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Sağlam, belediyeyi ziyareti arından, beraberindeki heyetle Afşin Devlet Hastanesi‘ni ziyaret etti. Hastane Başhekimi Abdulkadir Göğremiş’i makamında ziyaret eden Sağlam, hastane hakkında bilgi aldı. Burada hastaları da ziyaret eden Sağlam, hastaların sıkıntılarını dinledi.