Ekrem Çetin Mahallesi‘nde Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Kilis‘te, Ekrem Çetin Mahallesi‘nde doğalgaz borularının döşenmesine törenle başlandı.

Ekrem Çetin Mahallesi‘ne doğalgaz borularının döşenmesi törenine Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, AK Parti Kilis milletvekili adayları Orp. Dr. Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile davetliler katıldı.

Kurban kesimi sonrası doğalgaz çalışmaları için start verildi. Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis‘in her bölgesine 2 yıl sonra doğalgaz verileceğini belirterek, "Kilis Belediyesi olarak bizim de ortağı bulunduğumuz GAZDAŞ tarafından yapılan Kilis‘in doğalgaz boru döşeme ihalesini Zorlu Grubu aldı. Doğalgaz boru döşeme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Bugün Ekrem Çetin Mahallesi‘ne start verdik. 8 milyon dolara mal olacak olan Kilis doğalgazını hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz.

Kilis‘te yeni imara açılan yerler ile birlikte 300 kilometrelik bir alana doğalgaz borusu döşenecek. Doğalgazın metreküpüne Kilisliler 62 kuruş ödeyecek. Türkoğlu-Kilis doğalgaz boru hattının döşenmesi bizim için çok önemli. Doğalgaz Organize Sanayi Bölgesi‘nde de kullanılacak. Kilislilere, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: İHA