Zeybek‘ten Başbakan‘a Angut Cevabı

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Kastamonu mitinginde söylediği angut kelimesi nedeniyle kendisine dava açan Başbakan Erdoğan‘a cevap verdi. Zeybek, "Angut, ördeğe benzeyen bir kuş türüdür. Diğer kuşlar, avcıdan kaçarken bu şaşkın kendisini avlamak isteyene doğru uçar" dedi.

Devlet Eski Bakanı ve Kastamonu Milletvekili Nurhan Tekinel‘in da aralarında bulunduğu bir gurup partili tarafından Kastamonu girişindeki Kadıdağı mevkiinde karşılanan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, araç konvoyu ile şehre girdi. Aşırı sıcağa rağmen meydanda uzun süre konuşan Zeybek, angut dediği için kendisine dava açan Başban Erdoğan‘a tepki gösterdi. Erdoğan‘ın hem ceza hem de tazminat davası açtığını belirten Zeybek, 2 yıl hapis ve 100 bin TL tazminat istendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında hakarete varan konuşmaların olduğunu belirten Zeybek, şöyle konuştu: "Dün sabah beni savcılığa çağırdılar. İfade verdim. Recep Tayyip Erodğan, beni bir kelimemden ötürü şikayet etmiş. Bu sabahta dinledim, Kemal Bey‘e, Devlet Bey‘e hayasız, arsız, namussuz, izzetsiz, akla gelen ne kadar kabadayı sözü varsa, hakaret varsa yapıyor."

Erdoğan‘a, defalarca Türkiye‘yi bölücüsün, bölüyorsunuz dediğini anlatan Zeybek, şunları söyledi: "Hiç sesini çıkarmadı. Bu kelimeye hem tazminat davası hem de ceza davası açmış. Savcı, ‘Bu kelimeyi söylediniz mi‘ diye sordu. Ben de, ‘evet söyledim. Çünkü öyledir‘ dedim. Aynen, ifademi de böyle verdim. Ama ne demek istedim, şunu anlatayım da anlayın. Saddam‘da böyleydi, Mısır‘ın diktatörü Hüsnü Mübarek de böyledir. Sana mübarek olsun, Hüsnü Mübarek‘in başına gelenler. Şimdi, sen Kaddafi olmaya

çalışıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti‘ni ortadan kaldırarak, cemahiriye kurmaya çalışıyorsun. Libya‘daki gibi. Korkarım ki, Kaddafi‘nin başına gelen senin de başına gelecek. Angut, ördeğe benzeyen bir kuş türüdür. Diğer kuşlar, sağa sola, arkaya, yukarıya kaçarken, bu şaşkın, kendisini avlamak isteyene doğru uçar. Sen de bunu yapıyorsun. Bu avcılara doğru uçma. Eş başkanım falan deme. Yapma bunları, yapma. Ne varmış bunda canım. Bir lafı söyledim diye, bir adamın iki yıla kadar hapsi istenir mi?

Bir de kendisi, ‘Ben şiir okudum, hapse girdim‘ diyor."

KÜRT AÇILIMI

Ülkede Kürt meselesi bulunmadığını belirten Zeybek, Kürt açılımının PKK saçılımı olduğunu ifade etti. Ülkenin bölünmesi için kurulan tuzakta Başbakan Erdoğan‘ın da bilmeden görev aldığını ileri süren Zeybek, sözlerine şöyle devam etti: "Kürt meselesini ortaya çıkaran Kürtler değil, Kürtlerin de başına bela olan dışarıdan gelmiş bir takım soyu bozuklar, kanı bozuklardır. Milletimizin başına büyük bir tuzak bu. Böylece adım adım, Türkiye‘de bir terör devleti kurulacak. Zaten kimsenin Kürtleri düşündüğü

yok, Türkiye‘nin büyümesini önlemek için, lider ülke olmasını önlemek için kurulan bir tuzaktır. Ne yazık ki, bu tuzağın içerisinde Recep Tayyip Erdoğan da bilmeden rol almıştır, görev almıştır."

AK PARTİLİ SEÇMENE TEPKİ

Başbakan Erdoğan‘ın İstiklal Marşı‘nın yazarı Mehmet Akif Ersoy‘un Türk olmadığı yönünde söylemlerde bulunduğunu ileri süren Zeybek, Başbakan Erdoğan‘a destek veren seçmenlere de tepki gösterdi.

BAŞIMIZDA AK PARTİ BELASI VAR

"Biz kahraman silsileden gelen, hakka tapan insanlarız" diyen Zeybek, Cumhuriyetin bunun üzerine kurulduğunu söyledi.

Türkiye‘nin başına bela getirildiğini, bunun AK Parti belası olduğunu anlatan Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başına da Recep Tayip Erdoğan diye bir zat getirilmiştir. Mehmet Akif‘e, ‘Türk değildir‘ diyen Başbakanı destekleyecekseniz, aklınıza şaşarım. Aklı perişanınıza şaşarım. Türkiye‘yi bölmek değil parçalamak ve dağıtmak istiyorlar. Erdoğan ırkçı ve kafatasçıdır. Onun gibi kafatasçılar zamanında Mehmet Akif Ersoy‘a Türk değilsin deyince, Akif çok üzülmüştü. Başbakan, ‘Türkiye‘de 37 etnik grup var,

bunlardan biri de Türkler diyor. Ardından da Kürtler, ‘Türkiye 37 eyalete ayrılmalıdır‘ diyor. PKK bu ülkeyi bölemez bölemediler de ama AK Parti bu ülkeyi bölecek."

Zeybek, daha önce Kastamonu‘ya Hazreti Pir olarak bilinen Mehmet Feyzi Efendi‘nin türbesini ziyaret için geldiğini, otellerde yer kalmaması nedeniyle bugün konuştuğu Nasrullah Cami Şadırvanı önündeki banklarda sabahladığını söyledi. Zeybek, mitingin ardından Tarihi Kurşunlu Han‘da düzenlenen yemekte parti yöneticileri ile bir araya geldi. Zeybek, karayolu ile kentten ayrıldı.

Kaynak: İHA