Mhp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, iktidara geldiklerinde çiftçinin üretime geri döneceğini, ürününü karlı alım garantisi ile yetiştireceğini söyledi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal:
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, seçim çalışmaları kapsamında Altınekin ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Faruk Bal burada yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 9 yıllık iktidarında girdi maliyetlerinin 3-4 kat artmasına rağmen çiftçinin çok düşük fiyatlarda ürününü satabildiğini kaydetti. İktidarlarında çiftçinin, üreticinin karlı fiyatla ürününü devlete satabileceğini anlatan Bal, “MHP çiftçiyi karlı üretime geri döndürecektir. Çiftçi korkutulmuştur. Önce çiftçiye güven vermek lazım. Devlet çiftçinin ürettiğini, ektiğini, Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla 2002 yılında olduğu gibi satın alacaktır. Yani çiftçi tüccara mahkum edilmeyecek, makul bir kar fiyatıyla satın alma garantisi verilecek. Üretim yaparken çiftçinin harcadığı girdi maliyetlerinden ÖTV ve KDV kaldırılacak. Elektrik tarifesi yeniden çiftçiler için düzenlenecek. Eğer çiftçi üretemezse domateste olduğu gibi şekerinde, buğdayında, unun da fiyatı artacaktır” dedi.

MHP iktidarında çiftçiyi, devletin şefkat ve merhametiyle elinden tutarak ayağa kaldıracaklarını dile getiren Bal, bu sayede ekonominin canlanacağını, işsizliğin azalacağını, KOBİ’lerin iş yapar hale geleceğini bildirdi.

Faruk Bal, dış politikada saygınlığı azalan Türkiye’nin bir maceraya sürüklenmek istendiğini savundu. Bal, sözlerine şöyle devam etti; “Her zaman borç alınarak işler yürür mü?, Toplum içerisindeki saygınlığınız ne hale gelir. İşte Türkiye’nin dünya üzerindeki saygınlığı bu hale gelmiştir. Bakmayın siz Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu’nun anlattıklarına. Dünya‘da Türkiye şamar oğlanı olmuştur. Kendisine gömleği değiştirten, şunu konuşacaksın diyor Tayyip Bey’de konuşuyor. Geçmişte Türkiye topraklarını işgal eden küresel güçler bugün karşımıza BOP ile çıkıyor ve Sayın Başbakanda bu projenin eş başkanı. Felaketin boyutunu görebiliyormusunuz ? Bu ülke bir maceraya sürükleniyor. Bu maceradan Türkiye’yi çıkarabilmenin tek yolu milliyetçi bir anlayıştır. Milliyetçilik fikrini siyasi alana taşıyan tek parti de MHP’dir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, iktidarın kaybedilerek yapılan tüm yolsuzlukların hesabının sorulmasından korkanların, özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara, başka bir partiye oy vermeleri halinde yardımların kesilerek yeşil kartlarının iptal edileceği tehdidinde bulunduğu iddiasını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA