Eski Sinop Eski Belediye Başkanı Yılmazer‘e Hapis Cezası

Eski Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Sinop Eski Belediye Başkanı Yılmazer‘e Hapis Cezası
Başkanlığı döneminde Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi mevkisinde belediye tarafından yapılan dolgu alanının denizdeki tarihi varlıklara yakınlığı gerekçe gösterilerek valilik tarafından mahkemeye verilen eski başkan Zeki Yılmazer‘in davası sonuçlandı. Eski Başkan Yılmazer, 18 ay hapis ve 5 bin TL‘de para cezasına çarptırıldı. Yılmazer, cezanın 2 yılın altında olduğu için hapis yatmayacak. Ancak bu süreçte başka bir suçtan ceza aldığı takdirde yeni alınan ceza 18 aya eklenecek.

Ne yaptıysa Sinop için yaptığını belirten Zeki Yılmazer, dalgıçlarla yaptıkları çalışmada bölgede tarihi eserin olmadığını belirlediklerini söyledi. Yılmazer, "Orada olduğu söylenen tarihi eserlere 22 metreden fazla yaklaşmamak kaydıyla dolguyu başlattık. Daha sonra olay mahkemelik oldu. Dönemin valisi Zeki Şanal tarafından mahkemeye verildik. Şu anda da maalesef mahkemeyi kaybettik" dedi.

Sinop için hapis yatmak gerekirse bunu gönül rahatlığıyla yapabileceğini dile getiren Yılmazer, "Ben her zaman şunu söylemişimdir. Bu memleket, bu insanlar için hapis yatmak gerekliyse biz yatarız. Belediye ile ilgili yaklaşık 60-70 tane davam var. Ben belediye başkanı olmadan önce bir tane davam yoktu. Beni tek mutlu eden konu; 1 TL‘lik para meselesi yok. Allah‘ıma şükürler olsun 1 liralık parayla ilgili davam yok. Memleket için yatmak gerekirse sevinerek gidip yatarız. Temyize gitmeyi düşünmüyorum. Bazı

dedikoduları çıkartanlara da Allah‘ından bulsun diyorum. Eski TEKEL Müdürlüğü‘nün yerine yapılan binadan sanki bu dolgu karşılığında daire almışız gibi dedikodular ürettiler. Biz kendi malımıza sahip olamıyoruz. Başkasının malına mı sahip olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA