Abhazya Cumhurbaşkanı Bagapş Bursa‘da Anıldı

Bursa Abhaz Kültür Derneği, 2 Haziran Perşembe günü son yolculuğuna uğurlanan Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş için taziye günü düzenlendi.

Bursa Abhaz Kültür Derneği, 2 Haziran Perşembe günü son yolculuğuna uğurlanan Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş için taziye günü düzenlendi. Abhaz Derneği Başkanı Cengiz Koç, Bagapş’in ölümünü üzüntü içinde öğrendiklerini söyledi. Koç, "Abhazya‘da bulunan toplumlar tarafından sevilen sayılan bir devlet adamı olmakla beraber diasporada yaşayan biz Abhazlar ve kuzey Kafkas halkları da çok büyük üzüntü duymaktadırlar. Bizler Bursa’da yaşayan Abhazlar olarak onu son yolculuğuna uğurlamak için toplandık mekanı cennet olsun tüm Abhazların başı sağ olsun." dedi.

        Gürcistan Devletine karşı tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya‘nın Lideri Sergey Bagapş, üç günlük yasın ardından 2 Haziran Perşembe günü son yolculuğuna uğurlandı. Rusya‘nın başkenti Moskova‘da kanser tedavisi gördüğü hastanede ölen Bagapş‘ın cenazesine Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Kafkas ülkelerinin devlet başkanları katıldı. Cenazede, Başbakan Tayyip Erdoğan‘ı temsilen kendisi de Abhaz olan AK Parti Afyon Milletvekili Sait Açba ve Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu yöneticileri iştirak etti.