Kastamonu Merkez Köylerinde Sulama Kanalı Sevinci…

Kastamonu merkez Şeker, Sarıömer, Koru köyleri sulama suyu tesis geliştirme, iyileştirme projesi kapsamında yapılan sulama kanallarının hizmete girmesi için tören düzenlendi.

Kastamonu Merkez Köylerinde Sulama Kanalı Sevinci…
Düzenlenen törene; Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Ateş ve Sıdkı Zehin, Kastamonu DSİ Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, Kastamonu İl Tarım Müdürü İhsan Emiralioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Koçoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Eski, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Leblebicioğlu, Koru Köyü Muhtarı Muammer Yapıcığlu ve çevre köy muhtarları başta olmak üzere köy halkı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Koru Köyü Muhtarı Muammer Yapıcıoğlu, “Bugün Valimizin de katılımıyla devletimizin desteğiyle yapılan sulama toprak kanalının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün bu mutlu günü hep birlikte köy halkımızın da katılımıyla dolu dolu yaşıyoruz. Bu sulama kanalının yapımında emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş da, “Koru Köyü Valiliğimiz ve devletimizin yaptıklarıyla son yıllarda önemli miktarda hizmet aldı. Bugünde su kanalının bitişi vesilesiyle muhtarın davetiyle Koru köyüne geldik. Köyü görmek ve köy halkı ile de bu vesile ile tanışmış olduk. Yapılan hizmetleri de bu vesile ile gördük. Bizi davet edenler ve sıcakkanlı karşılayanlar içinde teşekkür ediyoruz. Buraya yapılan hizmetler de Koru köyüne ve çevresine de hayırlı olsun. İmkanımız olduğu ölçüde de bu hizmetlerimiz Koru köyü ve çevresi olmak üzere Kastamonu ve ilçelerimizde de artarak devam edecek. Sizin köyünüzde olduğu gibi Kastamonu’nun bin 71 köyünde de bu hizmetlerimiz ihtiyaçları olan yerlerde de devam ediyor ve devam edecek. İnşallah bu kanallardan gelen sularda boşa akıtılmayacak. Bu arazi ve topraklarımız gerçekten yeni, çağdaş usullere göre tarım ve hayvancılık yapılan, meyvecilik yapılan, ekim, dikim, ziraat yapılan yerler haline dönüşecek. Suyu israf etmeyeceğiz. Bir birimizin hakkına saygılı olacağız. Teknik elemanlarımızı, ziraat mühendislerimizi ve veterinerlerimizi dinleyeceğiz. Onların bize önerdiği şekilde bu toprakları bu suyu kullanacağız. Bu sayede de hep birlikte ürettiklerimizle zenginleşeceğiz, mutlu olacağız. Tekrar hizmete giren sulama kanalının Koru Köyüne ve çevresine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Taki Cantürk yaptığı konuşmanın ardından Sulama Kanalı’nın açılışı öncesi cami imamı Yunus İpek tarafından dua yapıldı. Peşinden kurban kesildi ve Vali Bektaş tarafından da Sulama Kanalı Projesinin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Kaynak: İHA