Ahi Evran Üniversitesi "Biz Geldik" Adlı Gençlik Projesine Ev Sahipliği Yapıyor

Ahi Evran Üniversitesi, yedi farklı ülkeden dokuz ortakla kurulan "Biz Geldik" isimli gençlik projesinin katılımcılarından biri olmasının ardından 4-11 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Projeye Türkiye‘den, Kırşehir Kültür Sanat Çevre Koruma ve Tanıtma Derneği‘nin (KIR-ÇED), Azerbaycan‘dan Modern Youth Network Public Union‘ın, İtalya‘dan Municipality Of Brolo‘nun, Arnavutluk‘tan Warm Hand‘in, Tunus‘tan Braacv Sousse‘nin, Hırvatistan‘dan Raplection‘ın ve Romanya‘dan Support for Youth Devolepment‘ın ortak. 35 katılımcıya sahip çalışma ile toplum sağlığını korumak, bireysel ve toplumsal bilinç oluşturmak, çevre konularını anlamak ve harekete geçebilmek, sürdürülebilir çevre fikrini oluşturmak, çevresel etki ve kazanımları sergilemek amaçlanırken, temel faaliyetleri ise dershane çalışması, arazi çalışması, sanayi bölgesi çalışması, su havzaları çalışmaları ve arşivleme çalışmaları olarak belirlendiği belirtildi.

"Biz Geldik" isimli gençlik projesinin önemli parçalarından ve gerekliliklerinden birini kültürlerarası öğrenmenin oluşturduğunu ifade eden yetkililer, Eğitim kursunun, farklı gerçeklikleri keşfetmeyi, karşılaştırmayı, ortaya çıkarmayı hedeflediğini kaydederek, "Projenin sosyal dışlanma, çevre ve gençlik konularına daha geniş açıdan yaklaşarak sosyal olarak dahil edilme konuları ele alındı" dediler.

Proje kapsamında, 4-11 Temmuz 2011 tarihinde "Young Steps For Better Environment" ismiyle Kırşehir‘de bir toplantı yapılacak. Toplantıya, KIR-ÇED ile birlikte, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ve Üniversite ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: İHA