Mevcut siyasi yapı psikolojik yönden ele alınmalı

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, anormal bir siyasi yapının oluştuğunu savunarak, "Bu yapı da dış dinamiklerin etkisiyle oluştu" dedi. Kuşoğlu, mevcut siyasi yapının sosyolojik ve psikolojik yönden ele alınması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Mevcut siyasi yapı psikolojik yönden ele alınmalı
Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Metin Özkan ile Deniz Güçer'in sunduğu Beyaz Koltuk programının bu haftaki bölümüne CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu konuk oldu. Kuşoğlu, seç,m döneminde ve seçim sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi.

Yaşanan süreci doğal bir süreç olarak değerlendirmediğini ifade eden Kuşoğlu, "Seçim sonuçlarına da baktığımız zaman aslında doğal olmadığını görüyoruz" dedi.

Türkiye'de çok anormal bir siyasi yapı oluştuğunu savunan Kuşoğlu şöyle devam etti:

"İki tane ana parti var, iki tane ana eksen parti var, iki tane de milliyetçi parti var. Son zamanlarda kamu oyu yoklamalarında şöyle bir durum var; bu iki parti arasında AK Parti ile CHP arasında geçiş söz konusu değil, seçmen tarafından. Yüzde 10'luk bir kitle iki parti arasında gidip gelebiliyor, en fazla. Yani karşı tarafı muhalefet ya da iktidar gibi değil de düşman olarak görüyor, artık bu noktaya getirildi Türkiye."

"BU YAPI DA DIŞ DİNAMİKLERİN ETKİSİYLE OLUŞTU"


Bunların seçim sırasında yaşananlardan kaynaklandığını söyleyen Kuşoğlu, "Böyle bir yapı oluşturduk. Bu yapının aslında içeriden kaynaklandığını çok fazla düşünmüyorum. Bu yapı biraz da dış dinamiklerin etkisiyle oluşan bir yapı. Siyasi yapı diyorum ama bu siyasi yapı değil aslında bir sosyolojik yapı. Sosyolojik yönden ele alınması gereken bir konu oldu, bu mevcut siytasi yapı. Psikolojik yönden ele alınması gereken bir konu" diye konuştu.

"Artık karşı tarafa oy vermek günah gibi bakılabiliyor" diyen Kuşoğlu, "Çok yanlış gibi, düşmana oy vermek gibi düşünülüyor. Tabi bu yapıdan herkes etkileniyor, yargı da etkileniyor muhakkak ki ve böyle bir ortam var. Herkes bundan şikayetçi, herkes siyasilere, devlete kabahat buluyor. Herkes olumsuz olarak bakıyor şu süreçteki gelişmelere ve gelinen noktaya. Kimin haklı oduğunun kimin haksız olduğunun bir önemi var mı artık? İnsanlar herkesi eleştiriyor. Bu noktaya gelmemesi lazımdı. Türkiye'nin bu noktaya götürülmemesi lazımdı. Bu çok yanlıştı" ifadelerini kullandı.