Altın Güvercin’İn Tanıtım Kokteyli Yapıldı

Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışmasını bünyesinde barındıran 19. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması 21-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Altın Güvercin’İn Tanıtım Kokteyli Yapıldı
Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğin tanıtım kokteyli İstanbul’da Legacy Ottoman Hotel’de yapıldı. Büyük ilgi gören tanıtım kokteylde yarışmanın finalistlerinin de tanıtımı yapılırken, kokteyle ünlü sanatçıların yanı sıra Kuşadası, İstanbul ve İzmir’den ünlü isimler katıldı.

Türk pop müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması bu yıl 19. kez düzenlenecek. 6 yıl aradan sonra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından geçen yıl yeniden hayata geçirilen festivalde bu yıl adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın 10 finalistin yarışacağı büyük finali ise 25 Haziran’da Kuşadası’nda gerçekleştirilecek. 22, 23 ve 24 Haziran tarihleri arasında ise meydan konserleri düzenlenecek. Altın Güvercin’in 25 Haziran’da yapılacak büyük finalinde yarışacak 10 finalistin de tanıtıldığı İstanbul’daki tanıtım kokteyline aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ünlü sunucu Halit Kıvanç, Eda-Metin Özülkü, organizatör Ali Rıza Türker, yarışmanın finalistleri ve sanatçılar katıldı. Türk pop müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın finalinde yarışacak 10 finalistin tanıtılmasının ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin’in bu yıl 19. kez gerçekleştirileceğine dikkati çekerek, “ 6 yıl ara verilen festival ve yarışmayı geçen yıl yeniden Kuşadası’na kazandırmıştık. Bu yıl 19. kez düzenliyoruz. Seneye 20. yıl kutlamaları var. Altın Güvercin’e kısa sürede eski popülaritesini yeniden kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

6 yıl aradan sonra geçen yıl yeniden düzenlenmeye başlanan Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması‘nın müzik dünyasında yeni bir heyecan yaratmaya başladığı belirten Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, “Bu yarışma sadece Kuşadası’na değil, Türkiye‘ye mal olmuş bir organizasyondur. Popüler Müzik hayatımızda nice değerler kazandıran ve Türkiye‘nin geleneksel anlamda sürdürülen tek müzik yarışmasıdır. 18 yıllık geçmişinde, birçok değerli sanatçı güzel besteleriyle yorumculuk alanında ödül sahibi olmuşlardı. 6 yıllık aradan sonra geçen yıl yeniden düzenlemeye başladığımız festival ve müzik yarışmamız büyük ilgi görmeye devam ediyor. Kuşadası Belediye Başkanı olarak böyle bir yarışmayı düzenlemekten ve ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum” dedi.

FİNALDE 10 ESER YARIŞACAK

Kuşadası 19. Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın Ön Jüri’si 30 Mayıs 2011 tarihinde Kral TV’de toplanarak yarışmanın 10 finalistini belirlemiştir. Başkanlığını Söz Yazarı Mehmet Teoman’ın üstlendiği, Ali Rıza Türker (Düzenleme Kurulu Başkanı), Cengiz Ünal (Vokaliz Grubu Şefi), Fuat Güner (Besteci-Yorumcu), Metin Özülkü (Besteci-Yorumcu-Orkestra Şefi), Osman İşmen (Aranjör-Orkestra Şefi), Toygar Işıklı (Dizi Müzikleri Bestecisi ve Yorumcu) ve Vedat Sakman (Besteci-Yorumcu) isimlerinden oluşan ön jüri 275 katılımcı beste arasından 2 günlük değerlendirme sonucunda 10 finalist parça ile 2 yedek parçayı belirlemiştir.

25 Haziran 2011 Cumartesi gecesi, Kuşadası’nda düzenlenecek ve Kral TV’den naklen yayınlanacak 2011 Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın Büyük Finali’nde yer alacak Finalist şarkılar şunlardır:

1- Hoppala Memedali (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Sami Çınar) 2- Kahve (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Sonay Akçen) 3- Karnaval (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Gökhan Yarkent) 4- Kurbağa (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Neslihan Demirtaş) 5- Mucizeler Diyarı (Besteci: Alper Kömürcü, Söz Yazarı: Ali Ulaş Akalın, Yorumcu: Hale Özbaş) 6- Nezaket: (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Korat Eriş) 7- Olmazın Peşinde (Besteci, Söz Yazarı: Nermin Kurban, Yorumcu: Beste Yoltay) 8- Üzülme Sen (Besteci: Koray Özkul, Söz Yazarı: İbrahim Kandemir, Yorumcu: Koray Özkul) 9- Yalan Dünya (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Ertem Akkauş) 10- Zaman Tüneli (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Arzu Ece Otyam)

BİR ÇOK ÖNLÜ ALTIN GÜVERCİN’DEN YETİŞTİ

Geçmiş yıllardaki müzik çalışmalarıyla tanınan bazı önemli besteci ve yorumcuların da yer aldığı finalistler: Kuşadası’na gitmeden önce İstanbul’da bir araya geleceklerdir. Yapılacak bu toplantıda orkestra şefi Metin Özülkü, orkestra dağılımıyla ilgili kendilerine bilgi verecektir. 10 finalist besteci bu bilgilerin ışığında parçalarını final orkestrasına göre yeniden düzenleyecektir. Düzenlemeleri tamamlanan eserler Kuşadası’nda 3 kez prova yaptıktan sonra 25 Haziran cumartesi akşamı büyük finalde muhteşem bir yarışmanın aktörleri olacaklardır.

Kuşadası 2011 Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın Büyük Orkestrasını Metin Özülkü yönetecektir. Müzik otoriteleri ve halk jürisinden oluşan büyük jüri 1., 2. Ve 3. Olan ödül sahiplerini oylarıyla belirleyecektir.Yarışma sonunda başarılı olan: 1. Besteciye; Altın Güvercin ve 20.000 TL. para ödülü, 2. Besteciye; Gümüş Güvercin ve 10.000 TL. “ve “3. Besteciye; Bronz Güvercin ve 5.000 TL. “ verilecektir. Bir beste yarışması olmasına rağmen, geçmiş yıllardaki yarışmalardan da anımsanacağı gibi Altın Güvercin, Müzik dünyamıza çok değerli yorumcular kazandırmıştır. Bu nedenle finaldeki en başarılı yorumcuya büyük jürinin oylarıyla KRAL TV tarafından en başarılı yorumcu ödülü verilecektir. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın 18 yıllık geçmişinde birçok değerli müzisyen güzel bestelerinin yanında yorumculuk alanında da ödül sahibi olmuşlardır. Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak, Suavi, Cem Karaca, İzel- Çelik-Ercan, Eda-Metin Özülkü, Burak Uçkun, Asya, Burhan ve Serhan Şeşen, Ajlan Büyükburç ve Cem Doğangil gibi birçok sanatçı ödül alan isimler arasında yer almıştır.

Geleneksel yarışmanın bir diğer geleneksel ödülü ise rahmetli sanatçımız Barış Manço adına düzenlenen onur ödülüdür. Bu yıl “ BARIŞ MANÇO ONUR ÖDÜLÜ” yurt içinde ve yurt dışında ülke müziğimizi başarıyla tanıtan “MODERN FOLK ÜÇLÜSÜ”ne verilecektir. Efsane grup final akşamı unutulmaz parçalarından bir buket sunacaktır

KUŞADASI FESTİVALİ’NE YILDIZ YAĞACAK

21-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 19. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın büyük finali 25 Haziran’da Kuşadası Belediye Özer Türk Stadyumu’nda yapılacak. Bir hafta sürecek festivalde, beach voleybol karşılaşmaları, sokak şenlikleri, birçok kokteyl ve meydan konserleri yer alacak. Festival kapsamında 22 Haziran’da Cem Doğangil ve Petek Dinçöz, 23 Haziran’da Yalın ve Yıldız Tilbe ve 24 Haziran’da Volkan Konak Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk meydanında ücretsiz halk konserleri verecek. 25 Haziran’daki Altın Güvercin Müzik Yarışması Büyük finalinde ise Deniz Seki ve Modern Folk Üçlüsü sahne alacak.

Kaynak: İHA