Yol Kenarları Ekonomiye Kazandırıldı

Elbistan’da yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin önündeki en büyük engellerden biri daha kaldırıldı. Alınan karar gereği tarımsal sulama amacıyla atıl bekletilen ve tarımsal yatırımın haricinde yatırım izni verilmeyen yol kenarlarında arsalara her türlü yatırım yapılabilecek.

Elbistan’da yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin önündeki en büyük engellerden biri daha kaldırıldı. Alınan karar gereği tarımsal sulama amacıyla atıl bekletilen ve tarımsal yatırımın haricinde yatırım izni verilmeyen yol kenarlarında arsalara her türlü yatırım yapılabilecek.

2 yıldır bu konuyu takip ettiklerini ifade eden Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, konunun DSİ’de çözüme kavuştuğunu ve Tarım Bakanlığında onay beklendiğini aktardı. Çalışmalarla ilgili olarak bir toplantı düzenleyen Polat, "İşadamlarımız Elbistan’ın giriş güzergahı, çıkış güzergahı ve Nurhak ile Doğan Beldesi arasında ki alanlara yatırım yapmak istiyor ancak gerekli izni alamıyordu. Biz restaurant için onayı 6 ay sonra alabildik. Yol kenarında ki boş alanlara tarım dışı herhangi bir yatırım yapılamıyordu. Alınan karar gereği şimdi isteyen herkes yatırım yapabilecek. Bu şart ortadan kaldırıldı.”diye konuştu. Elbistan’da Organize Sanayi Bölgesi olmadığı için yatırımcıların yatırım yapamadıklarını anlatan Polat, “İş adamlarının önündeki en büyük engellerden birisi ortadan kaldırılmış oldu. Ayrıca atıl durumda olan, sırf sulama amaçlı bekletilen arsalar ekonomiye kazandırılmış oluyor. Bu avantajdan faydalanmak isteyen insanlar için gerçekten kaçırılmaması gereken bir avantaj” ifadesini kullandı. Elbistan’ın her geçen gün büyüyen bir kent olduğunu anlatan Polat, şehrimiz yatırım için cazip hale geliyor. Dışarıdan gelip bu türlü sorunlarla karşılaşan Müteşebbisler böylelikle yatırım alanı olarak Elbistan’ı seçebilirler. Afşin’inde bu yönde bir talebi vardı ancak DSİ Elbistan’ın taleplerini yerinde buldu ve onay verdi." görüşünü aktardı.

YATIRIM İÇİN ŞARTLAR UYGUN

Halen Elbistan’da devlete ait Termik Santral A ve B Ünitesi, Şeker Fabrikası faaliyetini sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesinin temeli atılmayı beklerken birde Büyük sanayi Sitesi hazırlandı. Ayrıca Elbistan’da Sanayi ve Ticaret Odası kayıtlarına göre 229 Limitet şirketi,21 Anonim şirketi,4 Kolektif şirketi,43 Yapı Kooperatifi, 14 Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 4 muhtelif Kooperatifi, 1 Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, 4 Tüketim Kooperatifi, 17 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 5 Sulama Kooperatifi, 1 kooperatif birliği olmak üzere toplam 89 kooperatif ile 2 bin 299 küçük ölçekli esnaf bulunuyor. Yine Elbistan’da Şeker fabrikası, Özel İdare Müdürlüğüne ait Tuğla fabrikası, 2 Un fabrikası, 2 Yem fabrikası, Plastik boru fabrikası, Ayçiçeği Eleme ve Paketleme Tesisi, Kok Kömür Üretim Tesisi, 5 küçük ölçekli halk tipi un fabrikası 4 ekmek fabrikası 7 PVC kapı ve pencere imalatı, 9 mobilya imalatı, 3 lokum ve şekerleme imalatı, 6 kum ocağı, 5 mermer atölyesi, 3 kanepe imalatı, 5 unlu mamul imalathanesi, 4 perde dikim evi , 10 tatlı ve dondurma imalathanesi ile 2 Römork imalathanesi faaliyet gösteriyor.