Seyfettin Yılmaz, “Uyuyan Dev Adana’Yı Uyandıracağız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, Adana’nın uyuyan bir dev olduğunu belirterek, “Bu uyan dev Adana’yı 12 Haziran seçimlerinden sonra iktidarımızda uyandıracağız” dedi.

Seyfettin Yılmaz, “Uyuyan Dev Adana’Yı Uyandıracağız”
Yılmaz, Sarıçam’ın Kılıçlı ve Büyük Yarımca Köylerinden vatandaşlara hitap etti. Yılmaz, 15 gün önce düzenlediği basın toplantısı ile Adana için, 23’ü Ankara’da Adanalılardan oluşan bürokrat ve 11’i Adana’dan olmak üzere toplam 34 kişilik uzman ekiple 17 proje hazırladıklarını söyledi. Hazırlanan bu projeler ile Adana’nın makus talihini yeneceklerinin altını çizen Yılmaz, “9 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ve milletvekilleri Adana’ya bir şey vermediler. İstihdama yönelik ciddi anlamda hiçbir yatırımda bulunmadıkları gibi, bu süre içerisinde 38 fabrika kapanmış ve işsizler ordusuna 40 bin kişi daha katılmıştır. AK Parti’nin ilk döneminde 8 milletvekili, ikinci döneminde ise 6 milletvekili ile tek başına iktidarda Adana istediğini alamamıştır. Çünkü bu milletvekillerinin Adana sevdası yok, Adana için heyecanını yitirmişlerdir. Çünkü çoğu Adanalı bile değildir ”dedi.

MHP Milletvekili listesinin tamamının Adanalılardan oluştuğunu kaydeden MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Aramızda ithal aday yok. MHP’yi iktidara getirirseniz Adana’yı tarımın, enerjinin ve turizmin başkenti yapacağız. Seyhan Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yerden eksi 3 metre derinlikten başlamak üzere Adana’ya kadar 17 metre derinlikte, 50 metre genişliğinde ve 44 kilometre uzunluğunda kanal yaparak Adana’yı denizle buluşturacağız. Gerçekleştireceğimiz 17 proje ile 70–80 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

Başbakan’ın Kanal İstanbul adını verdiği projenin uygulama imkanının bulunmadığını ve maliyetinin de 60–70 milyar doları bulduğunu kaydeden Yılmaz, “Bir zamanlar Sayın Başbakan İstanbul’un çok kalabalık olduğunu ve İstanbul’un bu yükü kaldıramadığını söylemiş ve İstanbul’a girişlerin vize ile yapılması gerektiğini söylemiştir. Şimdi Kanal İstanbul çevresinde bir İstanbul daha kuracaklarını söylemeleri bir çelişkidir. Ve İstanbul bir deprem bölgesidir. Kanal İstanbul denilen çılgın projelere para harcanana kadar eski İstanbul’u depreme karşı güçlendirmek daha mantıklıdır. Ve Türkiye sadece İstanbul’dan ibaret değildir. Oraya harcayacağınız milyar dolarları Türkiye’nin 7 bölgesine harcasanız bu ülke daha kolay kalkınır ve Türkiye’nin hiçbir sorunu kalmaz. Türkler çılgındır ama projelerimiz akıllı olmalıdır. Adana için hazırladığımız projelerin toplam maliyeti ise 2 milyar dolardır. Ama yıllık getirisi ise 10 milyar doları bulacaktır. İktidarımızda çılgın projelere son verip, akıllı projeleri hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA