Hatay Şehitlerine Ağladı

Hatay‘ın merkez ilçesi Antakya‘da pompalı tüfekle rastgele ateş eden şahıs tarafından şehit edilen polis memurları İsmail Gündüz ve Coşkun Akşit‘in cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Şehit polisler için Hatay Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Anneler Günü‘nde şehit olan polis memurları İsmail Gündüz (39) ve Coşkun Akşit (36), annelerine en acı Anneler Günü‘nü yaşattı. Gözyaşının sel olduğu törene, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, eski Adalet Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin‘in yanı sıra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay milletvekilleri Fevzi Şanverdi ve İzzettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Albay

Mehmet Semih Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, kurum müdürleri, askeri erkan, polis teşkilatı mensuplarıyla şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların gözyaşlarına boğulduğu törende, şehit yakınları sinir krizleri geçirdi. Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu da şehitler için dua ettirdi.

Törende bir konuşma yapan Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, şehitlere rahmet diledi. "Şehit polislerimiz mesleğe başlarken ettikleri yeminlerini tuttular ve halkın güvenliği için canlarını feda ettiler" diyen Kılıç, şehit polislere de seslenerek, "Şehitlerimiz, gittiğiniz yerdeki şehitlerimize de selam götürün. Merak etmeyin çocuklarınız çocuklarımızdır, anneniz annemiz, babanız babamızdır. Aileniz, eşleriniz, çocuklarınız, anneleriniz ve babalarınız bizlere emanet, mekanınız cennet olsun" dedi.

Duygulanarak konuşmakta zorlanan Kılıç, konuşmasını yarıda kesti.

İçişleri Bakanı Osman Güneş ise, "Bugün burada iki evladımızı, görev uğruna şehit verdiğimiz polislerimizi ebedi yolculuğuna uğurlamak üzere bulunuyoruz. Şehit polislerimiz bir ideal olarak seçtikleri polislik mesleğinin çileli, zorlu ve meşakkatli olduğunu bilerek, ülkesine, bayrağına hizmet için bu mesleği seçtiler. Meslek yaşamları boyunca ülkemize, milletimize, bayrağımıza hizmet uğruna her türlü gayret ve özveriyi gösterdiler. Şehitlik gibi mukaddes bir mertebeye ulaşmaları tek tesellimizdir.

Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en yüce makamdır. Şehitlerimiz emin olsunlar ki; geride bıraktıkları emanetimizdir, baş tacımızdır. Geride bıraktıkları bizlere ve bu teşkilata emanettir. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğünü sağlamak, vatandaşa hizmet etmek, halkın can ve mal güvenliğini tesis etmek, suçluları yakalayıp adalete teslim etmek, huzur ve güvenliği tesis etmek kolay ve ucuz olmuyor. Bu polislerimiz de bu uğurda gayret göstererek ve fedakarlık yaparak en yüce makam olan şahadete eriştiler.

Kendilerine Allah‘tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine, teşkilatına ve bütün milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ve yapılan duaların ardından şehit polislerin naaşları polis arkadaşlarının omzunda ambulanslara taşındı. Şehit polislerin taşınması sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehit polis İsmail Gündüz‘ün çocukları Görkem (11) ve Perihan (7), tören alanında babalarının tabutunun başında gözyaşları döktü. Şehit polis memuru İsmail Gündüz‘ün annesi Perihan Gündüz ve şehit polis Coşkun Akşit‘in annesi Sabiha Akşit, gelinleri ve torunlarına sarılarak gözyaşı döktü. Törende şehit polis Coşkun

Akşit‘in eşi Dilek Akşit‘in Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç‘ın desteğiyle zorla ayakta durduğu gözlendi. Şehit İsmail Gündüz‘ün eşi Zeynep Gündüz ise, tören sonunda fenalaşınca polisler tarafından taşındığı ambulansta tedavi altına alındı.

Şehitlerin cenazeleri, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Şehit polis İsmail Gündüz, memleketi Eskişehir‘in Mihalıççık ilçesine bağlı Koyunağılı köyünde toprağa verilecek. Şehit polis Coşkun Akşit‘in cenazesi ise Antakya Belediyesi mezarlık kompleksine kaldırıldı. Akşit‘in cenazesi, ailesinin kararına göre memleketi Diyarbakır‘da veya Hatay‘ın merkez ilçesi Antakya‘da toprağa verilecek.

ŞEHİT EŞİ ALMANYA‘DAN GELDİ

Şehit polis İsmail Gündüz‘ün eşi Zeynep Gündüz‘ün acı haberi geçici görev için 1 yıldır bulunduğu Almanya‘da aldığı öğrenildi. Almanya‘da öğretmenlik yapan Zeynep Gündüz, eşinin şahadet haberini aldıktan sonra uçakla Adana‘ya, Adana‘dan karayolu ile Antakya‘ya geldi.

Bu arada, dün gece yarısı Hatay‘a gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, sabah saatlerinde şehit polislerin evlerine taziye ziyaretinde bulundu. Güneş ve Demirer, haberi alınca fenalaşan şehitlerin yakınlarını Antakya Devlet Hastanesi‘nde de ziyaret etti.

Kaynak: İHA