Bülent Arınç: Biz Siyasetimizi Kasetlerle, Ahlaksız İşlerle Yapmıyoruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP ile ilgili olarak otaya çıkan ikinci kaset iddialarıyla ilgili, “Biz siyasetimizi, kasetler veya onların yayınlanması gibi çirkin işlerle yapmıyoruz, ahlaksız işlerle yapmıyoruz ve kimsenin özel hayatını da merak etmiyoruz.” dedi.

Bülent Arınç: Biz Siyasetimizi Kasetlerle, Ahlaksız İşlerle Yapmıyoruz
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP ile ilgili olarak otaya çıkan ikinci kaset iddialarıyla ilgili, “Biz siyasetimizi, kasetler veya onların yayınlanması gibi çirkin işlerle yapmıyoruz, ahlaksız işlerle yapmıyoruz ve kimsenin özel hayatını da merak etmiyoruz.” dedi.

Arınç, Bursa’nın Kestel ilçesinde, partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Burada halka hitap eden Arınç, 12 Haziran’da milletin kendilerini yeniden iktidar yapacağını söyledi.

“TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

Terörün kökünü kazıyacaklarını dile getiren Arınç, şöyle konuştu: “Terörü bitireceğiz, terörün kökünü kazıyacağız. Ülkemizde artık kan dökülmeyecek. Hepsinin çaresini aldık. Bağıranlara, tehdit edenlere bakmayın, hepsinin sesi 12 Haziran’da kesilecek. 12 Haziran’dan sonra bu ülkede birlik ve kardeşlik projemiz tek başına hakim olacak ve Allah’ın izni ile hiçbirimizin gözü yaşarmayacak."

“DARBE ŞAKŞAKÇILARINDAN ÇARE OLMAZ”

İktidar olarak yanlışlarının kendilerine söylenmesini, isteklerin de yine kendilerinden istenmesini talep eden Arınç, “Hayatlarında çivi bile çakmamış, bir gramlık sorumluluk taşımamış, birisinin yarasına merhem olmamış, sadece bağırmış, çağırmış, sadece kadınların başındaki örtüye düşmanlık etmiş, sadece laiklik adına ülkede din ve vicdan özgürlüğünü ortaya kaldırmaya çalışmış. Rejim elden gidiyor diye darbe şakşakçılığı yapmış insanlardan milletin dertlerine çare bulamazsınız.” diye konuştu.

“ÖZEL HAYATLARI DİDİK DİDİK EDİLMEMELİ”

MHP ile ilgili ikinci kaset iddialarını da değerlendiren Arınç, şunları dile getirdi: “Yine bugün iki tane kaset bir yerlerden yayınlanmış, birilerinin özel hayatlarına girilmiş, çirkinlikler olmuş. Baştan söylüyorum, kimsenin özel hayatına müdahale edilmesini hoş karşılayamayız. Bu çok çirkin ve yanlış bir şey. Ortaya dökülen ve saçılan bu şeylerden sadece alacağımız bazı dersler ve ibretler olabilir, onları da milletin vicdanına, kamunun takdirine bırakıyoruz. Kimsenin özel hayatı didik didik edilmemeli, ifşa edilmemeli, araştırılmamalı ve ortaya dökülmemeli. Ama ortaya döküldükten sonra da ortaya çıkan hakikatler, gerçekler hepimizi uyarıcı nitelikte olmalı. Dolayısıyla kanunları gereği yapılır. Kasetlerden medet umanlar olabilir. Ama biz siyasetimizi, kasetler veya onların yayınlanması gibi çirkin işlerle yapmıyoruz, ahlaksız işlerle yapmıyoruz ve kimsenin özel hayatını da merak etmiyoruz.”

“KILIÇDAROĞLU, UZAN’IN ELİNE SU DÖKEMEZ”

Bugün bir şeyleri vaat edenlerden çok daha fazlasını vaadeden Cem Uzan ve partisi olduğunu hatırlatan Arınç, “Mazot bir lira diyordu, ekmek arası dönerlerle, şarkıcılarla seçim meydanlarında milletin yüzde 7,5 oyunu topladı. Yani sayın Kılıçdaroğlu, Cem Uzan’ın eline su bile dökemez. O kanallardan vazgeçsin. Milletin gerçek dertlerini dinlesin, akılcı ve planlı, dürüst yeni projelerle ortaya çıksın. Milletimiz 12 Haziran’da en haklı ve en doğru kararı verecektir.” diye konuştu.

“BAŞBAKAN ÇOK HIZLI MAŞALLAH”

“Ne denizin altı kaldı yapmadığımız, ne denizin üstü kaldı.” diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakanımız çok hızlı maşallah. Bu boğaz ne ki bir de kanal yaparız dedi. Kanal İstanbul projesiyle ikinci bir boğaz yapıyoruz ki o Rus tankerleri, bilmem ne tankerleri boğazı kirletiyordu ve büyük bir tehlike meydana getiriyordu. Şimdi yeni bir gelişme ile yerini şimdilik saklı tuttukları Karadeniz’den Marmara’ya açılan bir kanal yapılacak. Biz bunları düşününce, dar kafalı insanları, güdük siyaset yapmış, kısır çekişme ile vakit geçirmiş insanların bir şey anlaması mümkün değildir. Birisi diyor ki ‘e bunun içinde insan yok ki’ Allah Allah bunun içinde su var. Suyun üstünde kim olacak. Suyun altında balık olduğunu anladık da. Burada ticaret yapılacak, yeni şehirler yapılacak, ticari hayat canlanacak. Benim aklım ermez diyorlar. Doğrudur bunların akılları ermez.”