Seydişehir‘de Mhp Seçim Bürosu Açıldı

Konya‘nın Seydişehir ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim bürosu açıldı.

Seydişehir‘de Mhp Seçim Bürosu Açıldı
Seyit Harun Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosunun açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, milletvekili adayları Sait Gönen, Oktay Metli, Durmuş Ali Açıkel, Zuhal Ekici, Faruk Sonkaya, Sabit Çevik, Habibe Sevil Altınışık, Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat ve partililer katıldı.

MHP Seydişehir İlçe Başkanı Nurullah Yüksel‘in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, 12 Haziran seçimlerinin önemine değindi. Seçimlerde AK Parti, CHP ve BDP‘ye çoğunluk verilmesi halinde Anayasa‘nın ülkenin bölünmesini sağlayacak şekilde değiştirileceğini ileri süren Bal, "BDP‘nin desteklediği bazı bağımsız adaylara YSK‘nın seçimlere katılamayacakları yönünde verdiği karar baskıyla kaldırtıldı. İşin içine PKK‘nın terörü, bölücülük, ayrımcılık girince hepsi bir

araya geldi. AK Parti, CHP ve BDP bu fotoğrafla karşınsıza çıktığına göre, 12 Haziran seçimlerinden sonra yapılacak Anayasa‘da da belli çizgide yürüyecekler. İşte onun içindir 12 Haziran tarihi Türkiye Cumhuriyeti‘nin dönüm tarihidir. Türkiye Cumhuriyeti‘nin PKK talepleri ve bölücü taleplere göre şekillendirilip şekillendirilmeyeceği tarihi olacaktır. 13 Haziran‘dan sonra, ‘Keşke, ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim‘ demenin hiç anlamı yok. Seçimler devlet ve millet açısından ‘Beka‘ meselesidir. Bu, MHP

bugünkü Anayasa‘ya evet diyor anlamı taşımamalı. MHP, 12 Eylül darbesinin mağduru bir partidir. MHP, darbe Anayasasının demokratik değerlerle bağdaşmayan ölçüleri itibariyle değiştirilmesi noktasındaki en önde giden partidir" dedi.

"AK PARTİ VE CHP‘Lİ SEÇMENLERDEN OY İSTİYORUZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, Türk halkının farklı etnik kökene mensup bireylerle birliktelik içinde yaşadığını anlatarak, ‘Dil‘ konusunun önemine vurgu yaptı. Bal, "Bin yıldır devam eden kardeşliğimiz var. Birlikte kız alıp verdik, aynı dine inandık. Dil noktasını kaşıyarak kanayan kandan beslenen vampirlere seçimlerde geçit verilmemesi lazım. Dolayısıyla 12 Haziran tarihi çok önemli bir tarihtir, önemine uygun bir şekilde oy verilirken düşünülmesi gerekir" diye konuştu.

AK Parti, CHP ve BDP‘nin milletvekili toplamının Anayasa‘yı değiştiremeyecek bir sınırda kalması için bu partililerden oy isteyen Bal, "Eğer bu üç parti Anayasayı değiştirecek konuma gelirse Türkiye için 2011 tarihi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan önceki tarihi hatırlatacaktır" yorumunda bulundu.

Bal, iktidarın yanlış politikalar nedeniyle ekonomik anlamda aileleri bitirme noktasına getirdiğini, annelerin sürekli üzüldüğünü ifade ederek, "Yaklaşan Anneler Günü öncesinde, ‘anne‘nin acısı Türkiye‘nin acısıdır. Türkiye‘ye bu acıyı yaşatan AK Parti iktidarıdır. AK Parti iktidarının suçu tarımı sıfır noktasına götürecek kadar insanları işsiz bırakmaktır. MHP iktidarında herkesime destek sağlanacak" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat, MHP İlçe Başkanı Nurullah Yüksel ve parti yöneticileri ile esnaf ziyaretinde bulundu. Diğer milletvekili adayları da ilçeye bağlı belde ve köyleri dolaşarak seçmenden destek istedi.

Kaynak: İHA