Çermik Ve Çüngüş 1. Derece Deprem Bölgesi

Diyarbakır‘ın Çermik ve Çüngüş ilçelerinin 1. derece fay hattı üzerinde bulunduğunu açıklayan uzmanlar, bu nedenle ilçedeki binaların depreme dayanıklı yapılması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü tarafından ilçede görev yapan afet ve acil durumlar memurlarına deprem ve doğal afetler konusunda seminer verildi. Çermik Öğretmenevi‘nde düzenlenen seminere Afet ve Acil Durumlar sorumlusu Gıyasettin Temel‘in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 100‘e yakın görevli katıldı. Seminerd, İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü Eğitmeni Murat Tekin, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında neler yapılabileceği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Çermik

ve Çüngüş‘ün 1. derece deprem bölgesi üzerinde olduğunu belirten Tekin, depremin önceden bilinmesinin imkansız olduğunu ifade etti. Tekin, "Depremden korunmanın birinci şartı içinde yaşadığımız binaların sağlam ve depreme dayanıklı yapılması. İkincisi ise evde bulunan eşyaların deprem anında devrilmemeleri için duvara monte edilmesi ve depremde önce ortak buluşma noktasının belirlenmesi gerekir" dedi.

Kaynak: İHA