Bakan Şimşek, Hasankeyf’Te Seçim Lokali Açtı

Batman’da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, antik kent Hasankeyf’te seçim lokalini açtı.

Batman’da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, antik kent Hasankeyf’te seçim lokalini açtı.

Hasankeyf’te konuşan Bakan Şimşek uzun süredir kaya düşmesi sonucu turizme kapalı olan Hasankeyf Kalesi‘nin turizme açılacağı müjdesini verdi. Kalede açılmak üzere esnafa ücretsiz hediyelik eşya standı da dağılacağını belirten Bakan Şimşek, ayrıca Hasankeyf’e Batman Üniversitesi‘ne bağlı 4 yıllık bir turizm meslek yüksek okulu açılacağını ifade etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde DSİ’de bir toplantıya katılan Bakan Şimşek öğleden sonra Hasankeyf’e giderek seçim lokalini açtı.

KÖYLÜLERLE KÜRTÇE SOHBET ETTİ

Bakan Şimşek’in geleceğini duyan Arıca köylüleri ve bakanın yakınları da Bakan Şimşek‘i karşılamaya geldi. Köylülerle tek tek tokalaşan Şimşek, onlarla Kürtçe sohbet edip hal ve hatırlarını sordu. Seçim lokaline gelirken esnafları da ziyaret eden Bakan Şimşek’i Köprü başında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra seçim lokalini açan Bakan Şimşek, Hasankeyflilere önemli mesajlar verdi. Konuşmasına Hasankeyf’i ilgilendiren birkaç konu ile başlamak istediğini belirten Şimşek, kaya düşmesi sonucu turizme kapalı olan Hasankeyf’in hafta sonunda açılacağını müjdeledi.

Bakan Şimşek, “Biliyorum buradaki esnafımız bir takım sıkıntılar içerisinde, mesele şu anda kaleye çıkan kapı kapalı. Biz valimizle görüştük inşallah bu hafta sonu cumartesi günü veya pazar günü kale kapısı açılacak. Bu önemli. Çünkü buraya gelen turistlerin yukarıya çıkması büyük önem arz ediyor. Esnafımız için ekmek kapısı. Kalede büyük bir alanda esnafa stant açacağız. Bu stantlar portatif ve ahşaptan olacak. Hediyelik eşyaları da esnafımız burada satacak. Stantları valilik kurayla esnafa verecek. Dolayısıyla adaletli olacak hiç kimseye bir haksızlık olmayacak. Bu stantları valilik olacak ve kimseden ücret alınmayacak.” dedi.

Hasankeyf’te altyapısı biten yeni yerleşim yerinde bir meslek yüksek okulu yapacaklarının da müjdesini veren Bakan Şimşek, şunları ifade etti: “Neredeyse Batman Üniversitesi‘ne bağlı bir fakülte gibi turizm meslek yüksek okulu yapacağız. Henüz Batman Üniversitesi’ne bağlı hiçbir ilçede meslek yüksek okulu yok. Ama Hasankeyf’e bir turizm meslek yüksek okulu yapılacak. Bu turizm meslek yüksek okulu aynı zamanda 86 yatak kapasiteli uygulama oteli olacak. Bunların hepsi bir yerleşim yeri için hakikaten önemlidir.”

    BAKAN ŞİMŞEK HASANKEYF’TE TIRAŞ OLDU

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim lokalini açılışının ardından yol üstünde bulunan kuaförde saç ve sakal taraşı olmak için işyerine girdi. Kuaför İzzet Turan tarafından tıraşı yapılan Batman Şimşek, tıraş ücreti olarak 20 TL ödedi. Kuaför Turan hayatımda ilk kez bir bakanı tıraş ettim. Bakan Şimşek’i görünce çok heyecanlandım." diye konuştu.