Muş’Ta Dolu Yağışı Ekili Alanlara Zarar Verdi

Muş’un Hasköy ve Korkut ilçelerinde etkili olan dolu yağışı ekili arazilere zarar verdi.

Muş’Ta Dolu Yağışı Ekili Alanlara Zarar Verdi
Muş’un Hasköy ve Korkut ilçelerinde etkili olan dolu yağışı ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık olarak 12 dakika süren dolu yağışı 9 köyün arazilerini tahrip etti. Muş ve ilçelerinde etkili olan dolu yağışı, ekili alanlara zarar verdi. Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Yukarıüçdam, Aşağıüçdam, Koçköy, Sarıbahçe, Umurca ve Eşmepınar ile Korkut İlçesine bağlı Kapılı, Alazlı, Azıklı ve Güneyik köylerinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu yağışı Şeker Pancarı, Arpa, Buğday ve Yonca ekili olan tarlalara zarar verdi.

Dolu yağışı Hasköy ve korkut İlçelerine bağlı birçok köyün tarım arazınsa zarar verirken, Tarım İl Müdürlüğüne bağlı ekipler köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Dün akşam saatlerinde başlayan yağmurun ardından fındık büyüklüğünde 10 dakika süre ile dolu yağdığını belirten Hasköy İlçesine bağlı Aşağıüçdam Köyünde oturun 75 yaşındaki Resul Yıldırgan, isimli vatandaş ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Ben 75 yaşındayım. Bugüne kadar böyle bir afetle karşılaşmadım. 10 dakika süre ile yağan dolu ekli alanlarımızı tamamen tahrip etmiştir. Şu anda ne yapacağımızı şaşırdık." diye konuştu.

Aşağıüçdam Köy Muhtarı Cesim Boz, "Dün akşam saatlerinde önce yağmur ardından dolu yağmaya başladı. Bu sabah tarlalarımıza baktığımızda tarlalarımızın büyük bir bölümü zarar görmüştü. Köyümüzde şu anda yaklaşık 7 bin civarında ekili tarlalarımız tamamen tahrip olmuştur. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmalarını başlamıştır. Hasarın büyük boyutlara ulaştığını tahmin ediyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Biz Köylüler olarak şuan elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz." dedi.

Muş Tarım İl Müdür Murat Yıldız ise ekiplerin bölgede hasar tespit çalışması yaptıklarını söyledi.