Gökçek‘ten "Yağmur" Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün özellikle Çankaya bölgesine yarım saat içinde 22.2 kilogram yağış düştüğünü, bunun çok müthiş bir yağış olduğunu belirterek, "Böylesine çok şiddetli bir yağışa hiçbir altyapı cevap veremez" dedi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, dün Ankara‘da özellikle Çankaya, Dikmen ve Kızılay bölgelerine saat 15.50 ila 16.20 arasında doluyla karışık çok sert bir yağmur yağdığını ve bölgenin bu yağmurdan etkilendiğini bildirdi. Gökçek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye göre dün saat 15.50 ila 16.20 arasında güneyden gelen hava akımıyla birlikte çok sert bir yağış meydana geldi. TBMM içindeki meteoroloji istasyonunun ölçümlerine göre yarım saat içerisinde özellikle Çankaya bölgesine metrekareye 22.2 kilogram yağış düştü. Bu ender görülebilecek inanılmaz, müthiş bir yağıştı. Yine meteorolojiden aldığımız bilgilere göre Etimesgut civarına da metrekareye 13.6 kilogram yağış düştü. Elbette böylesine kısa sürede bu kadar çok

yağışa hiçbir altyapının cevap vermesi mümkün olmaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde de böyle bir yağışa göre altyapı yapılmaz. Durum böyle iken bazı kişi ve kuruluşların bunu kullanmaya çalışmaları üzüntü vericidir. Son yıllarda tüm dünyada da anormalleşen hava durumları karşısında bu tür yağışların olduğunu sıkça izliyoruz. Bu bir doğal afettir."

Kaynak: İHA