Kaymakam Esen, Kuto’Nun Aylık Olağan Meclis Toplantısı’Nın Onur Konuğu Oldu

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Ticaret Odası(KUTO)’nun, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın onur konuğu oldu.

Kaymakam Esen, Kuto’Nun Aylık Olağan Meclis Toplantısı’Nın Onur Konuğu Oldu
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Ticaret Odası(KUTO)’nun, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın onur konuğu oldu. Kaymakam Mustafa Esen, Ticaret Odası Meclis üyelerine yönelik yaptığı konuşmada, Kuşadası Kongre Vadisi KOMER’in yatırımcılar açısından oldukça kârlı bir yatırım olduğuna dikkati çekerek, tüm girişimcileri KOMER’den hisse almaya davet eden Kaymakam Esen, henüz açılmamasına rağmen 2011 yılı için 4 büyük kongrenin organize edildiğini söyledi.

Toplantıda KUTO meclis üyelerinin de görüşlerini dinleyen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası açısından diğer bir önemli konunun Denizcilik Meslek Lisesi olduğunu belirterek, bu okula da herkesin sahip çıkmasını gerektiğini kaydetti. Kaymakam Esen, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda okuldaki eksikliklerin tamamlanması için okula süre verildiğini kaydederek, 700 bin liralık bir bütçeye ihtiyaç olduğunu ve bunun için tüm kesimlerden destek beklediklerini vurguladı. Turizm sezonu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kaymakam Esen, “ Kuşadası kruvaziyer turizmin başkenti. Geçen yıl 616 bin turist deniz yoluyla Kuşadası’na geldi. Bu yıl bu rakamın 750 bine çıkmasını tahmin ediyoruz. Kuşadası’nın tekrar eski konumuna kavuşması için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Kuşadası Mimarlık Sempozyumu’nda, Uluslararası Mimarlık Akademisi üyesi Prof. Richard England’ın Kuşadası’nın kalbinin Kaleiçi olduğunu, Kaleiçi’ne Kuşadası‘na yönelik kültür ve yaşam tarzı ile ilgili müzelerin kurulabileceğini söyledi. Kaleici konusunda daha etkin olmalıyız ve burayı hak ettiği konuma kavuşturmalıyız “ dedi.

Aylık gündem maddelerinin konuşulmasıyla devam eden Kuşadası Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nın son bölümünde Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan’ın Kuşadası Ticaret Odasının çalışmalarını ve hedeflerini anlattığı bölüm ile sona erdi

Kaynak: İHA