İhl‘lilerden Kılıçdaroğlu’Na Tepki: 28 Şubat Zihniyeti De Aynı Düşüncedeydi

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imam hatip liselerinin kapatılmasını öngören açıklamalarına tepki gösterdi.

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imam hatip liselerinin kapatılmasını öngören açıklamalarına tepki gösterdi.

Şefaatli STK’lar adına bir açılama yapan Şefaatli İmam Hatip Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kaya, CHP’deki aynı zihniyetin 28 Şubat’ta da İHL’leri yok etmeye çalıştığını söyledi. Kaya, imam hatip liselerinin insanlara dinini ve manevi değerlerini en doğru bir biçimde öğreten okul olduğunu belirterek, "1948 yılında İmam Hatip Kursları diye açılan, daha sonra, 1951 yılından itibaren İmam Hatip Okulu, İmam hatip lisesi olarak memleketin evladına dinini, manevi değerler ışığında kalp ve kafa bütünlüğü içerisinde yetiştirerek vatan ve millet hizmetine sunan okullarımızın siyaset malzemesi yapılmasını istemiyoruz. Bu milletin dini duygu ve düşüncelerini hiçbir siyasi ve dünyevi kazanç meselesi yapılmasına gönlümüz razı gelmiyor. Bu duruma bin seneden fazla bir zamandır Müslümanlıkla özdeşleşmiş, Müslümanlığın milliyetinin lazım-ı gayr-ı mütefariki yapmış bu vatanı bize emanet eden ecdadın torunları olarak okullarımıza el ve dil uzatılmasını kabullenemiyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imam hatip liselerine karşı bu denli yaklaşımını kınadıklarını ifade eden Kaya, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "İmam Hatip liseleri sadece din görevlisi yetiştirmemektedir. İmam hatip lisesi mezunu her gencimiz imam olarak çalışacak diye bir şey yoktur. Bizim çocuklarımız hem lise eğitimi alsın, hem de dinini öğrensin istiyoruz. Gençlerimizin bir elinde Kur‘an menfezli ilimler diğer elinde çalışacağı mesleğin gerektirdiği bilgiler olsun istiyoruz. Lütfen elinizi ve dilinizi okullarımız üzerinden çekiniz. Bu milletin her ferdi dindar olmasa da dindar olanı sever. Şu seçim arefesinde kendinizi zor durumda bırakmayınız. Bizler İmam hatip liselerini seven camia olarak sizden bir açıklama ve özür bekliyoruz."

Şefaatli STK’ların ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısına, Şefaatli İmam Hatip Mezunları Derneği, Şefaatli İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Derneği, Şefkat Eğitim Kültür Dayanışma Derneği, Günışığı Derneği, Paşaköy Kültür ve Dayanışma Derneği, Yükseköğretim Yaptırma Derneği, Şefaatli Spor Derneği, Türk Diyanet Vakıf Sen Temsilciliği, Diyanet Sen Temsilciliği, Şefaatli Hizmet İş ,Türk Yerel Sen Temsilciliği,Toç Bir Sen Temsilciliği, Eğitim Bir Sen Temsilciliği, Kurs ve Okul Talebeleri Yardım Derneği katıldı.