Bakan Yazıcı: Çay Konusunda Ağzı Olan Konuşuyor

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, diğer siyasi partileri kastederek, "Çay konusunda ağzı olan konuşuyor." dedi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, diğer siyasi partileri kastederek, "Çay konusunda ağzı olan konuşuyor." dedi.

Bakan Yazıcı, 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi seçim çalışmalarına Çamlıhemşin İlçesi’nde devam etti. İlçe girişinde vatandaşlar tarafından tulum ve horon eşliğinde karşılanan Yazıcı, ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada, bölgenin geçim kaynağı olan çayın geleceği hakkında önemli konulara açıklık getirdi. Son zamanlarda diğer siyasi parti temsilcilerinin çay hakkında ortaya attıkları iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yazıcı, şöyle dedi: "Çayla ilgili ağzı olan konuşuyor. Bunu size söylemiyorum. Bunu siyasi kimlikle ortaya çıkanlara söylüyorum. Çayın ne kadar önemli olduğunu bilmeyecek kadar bu toplum gerçeklerden uzak mıyız? Böyle bir şey olur mu? Çay Doğu Karadeniz’in en önemli geçim kaynağıdır. Çayla ilgili özelleştirme kararı daha önceki yıllarda alınmış. 1982’de. Ama Türkiye’de özelleştirme konusu olan bütün kamu iktisadi teşebbüsleri, özelleştirme süreçlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla özelleştirme idaresi başkanlığı emrine verildi. Onlara bağlıdır. Ama Çaykur’u biz oraya vermedik. Çaykur tarım bakanlığına bağlı. Bu da bizim Çaykur’a ve çay üretimine hangi pencereden önemli bir göstergesidir."

Hizmetin bir bütünlük anlayışı ile tabana yayıldığını ifade eden Yazıcı, "Biz bir taraftan sizin hayatınızı kolaylaştıracağız. Size ait ürünün bedelini hakkaniyet ölçüleri içerisinde ödeyeceğiz. Ama bir taraftan da ülkenin kalkınmasını gerçekleştireceğiz. Ülke kalkındıkça, ekonomi büyüdükçe her birimizin refah seviyesi artacak gelişecek." dedi.

Çamlıhemşin’de vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya ziyaretlerinde, Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu ile AK Parti il ve ilçe teşkilatı üyeleri eşlik etti.