Saygılı: Eşler Arasında Beklenti Arttı Fedakarlık Azaldı

Prof. Dr. Sefa Saygılı, toplumda eşler arasında beklentinin arttığını aynı oranda fedakarlıkların da azaldığını söyledi.

Prof. Dr. Sefa Saygılı, toplumda eşler arasında beklentinin arttığını aynı oranda fedakarlıkların da azaldığını söyledi.

Adana Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Sefa Saygılı, "Bu durum aileyi yıpratmakta, bunalımlı ve geçimsiz çiftlerin sayısını çoğaltmaktadır. Hâlbuki aile kurumu, toplumların temelidir." dedi.

Bir milletin mutlu ve huzurlu olması için ileriye yönelik atılımlar yapması ve ailelerin sağlamlığını koruması gerektiğini anlatan Saygılı, "Evlilikte mutluluk sanatı her yaş grubundan kadın ve erkeğe yardımcı olmak, uyumlu evlilikler kurmak ve mutluluğu yakalamak için teklifler içeriyor, çözümler öneriyor. Evliliklerin daha da güzelleştirilebileceği, kötü giden evliliklerin de kurtarılabileceği iddiasını taşıyor." diye konuştu.

Çocukların ruhi yönden korunması için İnternetin kontrollü kullanılmasını tavsiye eden Saygılı, bu konuda da anne ve babalara çok iş düştüğünü anlattı.

Saygılı, "Onları evde, okulda ve sokakta uzaktan ve sürekli izlemeliyiz. Anne ve babanın çocuğa karşı birlikte aynı ve dengeli bir tutum takınması gerekiyor. Çocuğa karşı tek ağızdan konuşulması önemli. Çocuklarımıza karşı ilgilenme görevini anne ve baba birlikte yapmalı ve asla biri diğerine havale etmemeli." şeklinde konuştu

Programın ardından İl Müftülüğü‘nün kütüphanesini gezen Prof. Dr. Saygılı, eserlerinden bir takım hediye etti.