Göle‘de Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri Ve Festivali Düzenlendi

Ardahan Göle’de Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Okul öncesi festivali’ kapsamında anaokulu öğrencileri ile ailelerden oluşan kortej, davul zurna eşliğinde yürüdü. Rengarenk kıyafetler içerisinde yürüyen minikler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Göle‘de Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri Ve Festivali Düzenlendi
Göle’de Okul öncesi festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Göle 100 Yıl İlköğretim Okulu önünde toplanan 4 okuldan yaklaşık 200 öğrenci ile ailelerinden oluşan kortej,

davul - zurna eşliğinde Göle Hükümet Konağı’na kadar yürüdü. Vatandaşların büyük bir ilgiyle izlediği kortej yürüyüşü sonrası bir açıklama yapan Göle Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Aydın, çocukların hayatında çok önemli olan okul öncesi eğitime düzenlenen festivalle dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydeden Aydın, “Okul öncesi eğitim, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturuyor. Yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri var. Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek ve kamuoyunda duyarlılık uyandırmak için böyle şenlik havasında bir etkinlik düzenlemek istedik. Festivali boyunca tiyatro, şiir yarışması gibi çeşitli etkinlikler olacak. Etkinlikle, ailelerin dikkatini okul öncesi eğitime çekerken, çocuklara okulu sevdirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA