Batman’Dan ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü’Ne Destek

Batman’dan bir grup çevreci, ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne destek vermek amacıyla Ankara’ya gitti.

Batman’dan bir grup çevreci, ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne destek vermek amacıyla Ankara’ya gitti.

Kentin değişik sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 50 gönüllü, çevrecilerin ‘40 gün 40 gece‘ süren ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü‘ne destek vermek amacıyla başkente hareket etti. Ankara Gölbaşı’nda, Türkiye‘nin dört bir yanından yola çıkan 13 kervan ile buluşacak gönüllüler, buradan hep birlikte Ankara merkeze yürüyecek. Çevre gönüllüleri, "Anadolu‘nun karşı karşıya olduğu yıkıma" dikkat çekecekler.

Batman Diyarbakır Caddesi’nde toplanan çevreciler burada bir basın açıklaması yaptı. Otobüsün önünde ‘Hasankeyf’i vermeyeceğiz‘ pankartı açan çevrecilerin açıklamasında, “Arkadaşlarımız, yaklaşık 38 gün önce Büyük Anadolu Yürüyüşü kapsamında Türkiye‘nin dört bir yanından yaya olarak yola çıkan kervanlardan biri olan Mezopotamya kervanıyla yola çıktılar. Biz de bugün onlara destek vermek amacıyla yola çıkıyoruz. Anadolu‘da var olan çevre tahribatına dikkat çekmek için yollara düşenlerle 21 Mayıs Cumartesi Ankara Kurtuluş Parkı‘nda buluşacağız” denildi.

Açıklamanın ardından Hasankeyf Yaşatma Girişimi ve değişik sivil toplum kuruluşlarına üye çevre gönüllüleri, Türkçe ve Kürtçe attıkları “Hasankeyf’i vermeyeceğiz” sloganının ardından otobüse binerek ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü‘ne destek vermek amacıyla Ankara’ya yola çıktı.