Kılıçdaroğlu Kadirli‘de Başbakana Yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kadirli‘de halka hitap etti. Kadirli‘de kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu seçim otobüsünün üzerinden halka seslendi.

Konuşmasında Başbakan‘ı eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu; "Beyefendi bir konuşma yapmış, "Sen SSK Genel Müdürüyken ben de sigortalı işçiydim demiş. Ee güzel demek ki kaçak çalışmıyordun. Seni biri işe almış, kim almış? Nurettin Sözen kim? O dönemin CHP İstanbul Belediye Başkanı... Demek ki almış sigortalı yapmış. Hiç itirazım yok. İtirazım nerede? İşçi olarak geliyorsun, yırtık ayakkabılı olarak siyasete başlıyorsun şimdi nasıl oldu da sen dünyanın en zengin başbakanlarından biri oldun? Ne oldu?" dedi.

"Şimdi soruyorum Kadirli‘ye gelince cevap versin. O villaları sen hangi parayla, hangi alın teriyle yaptın?" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Bir adam düşünün. Herhangi bir vatandaş evinde buzdolabını, televizyonunu satıyor. Amaç, borçlarını kapatmak ama kapatmıyor. Bir bakıyor borçları artmış. Geriye dönüp bakıyor, satacak bir şey kalmamış, memleketi bu hale getirdiler" şeklinde konuştu. Konuşmasında eğitimde yaşanan sorunlara da değinen Kılıçdaroğlu, "Sınav sistemi ailelerin bütçelerini perişan eden bir

sistemdir. Hepimiz çocuklarımızı okula göndeririz diploma alsınlar diye, dershaneye göndeririz bir şey öğrensinler diye, böyle bir eğitim sistemi olur mu? İktidara gelince bunların hepsini değiştireceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye‘de bir tarafta ülkesini sevenler var, ülkesi için çalışanlar var. Emeklisi, çiftçisi, işçisi, esnafı var. Öbür tarafında da hortumcular var. Tercih şu; hortumcudan yana mı oy kullanacağız, adaletten yana mı? Hortumcudan yana mı oy kullanacağız, halktan

yana mı oy kullanacağız? Halktan yana kullanacaksak, alacakaranlık partilerinden kurtulmak zorundayız. Onlar çünkü karanlığı severler, biz aydınlıktan yanayız."

Kaynak: İHA