Vazelin Mağdurları Bakandan Yardım İstediler

Bir dizi açılışlar gerçekleştirmek amacıyla Şanlıurfa‘nın Ceylanpınar ilçesine gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker‘den, Özbekistan‘da "Vazelin" kullandığı gerekçesiyle 6 yıl hapse mahkum olan TIR şoförü Celal Arslan‘ın yakınları yardım istediler.

İddiaya göre, 6 çocuk babası Şanlıurfalı Celal Arslan, İstanbul - Kırgızistan seferini yaparken Özbekistan sınırları içerisinde şoförlüğünü yapmış olduğu TIR‘da arama yapılmış. Araç içerisinde Vazelin bulunduran Şanlıurfalı şoför, Özbek gümrük yetkilileri tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede 6 yıl hapse mahkum edilmişti. Olay üzerine mağdur olan Arslan‘ın yakınları, Ceylanpınar Tarım İşletmesi‘ndeki toplu açılış töreni için ilçeye gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker‘den

yardım istediler. Bakan Eker, Arslan ailesini dinleyerek kendilerine yardım edeceğini dile getirdi. Arslan‘ın eşi Selam Arslan "Kocam bir kutu Vazelin yüzünden 6 yıl hapse mahkum oldu. Bakanımız sayın Mehmet Mehdi Eker‘den kocamın bir hiç uğruna 6 yıl hapse mahkum olduğunu dile getirerek, ondan yardım istedim. Bakanımız konuyla ilgili bizzat ilgileneceğini ve yakın takipçisi olacağını dile getirdi" dedi.

Kaynak: İHA