Vali Arslan Süt Güğümü Dağıttı

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir İl Özel İdaresi tarafından finansmanı sağlanan ve Tarım İl Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen çalışma ile günlük 40 litre ve üzerinde süt üreten kadın çiftçilere, ücretsiz süt güğümü veriliyor.

Vali Arslan Süt Güğümü Dağıttı
Süt sağımı, hijyen, hayvan bakım besleme ve sütün muhafazası konularında eğitim alan bayan çiftçilere verilen süt güğümleri Savaştepe ilçesinde Vali Yılmaz Arslan‘ın katılımı ile sahiplerine teslim edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Vali Yılmaz Arslan‘ın önderliğinde İl Özel İdare finansmanı ile Balıkesir‘de 40 litrenin üzerinde süt üreten bin 200 bayan çiftçiye süt güğümü dağıttıklarını, Savaştepe‘de 75 bayan çiftçiye süt güğümlerini teslim etmiş olacaklarını söyledi. Engin sancı, "Dağıtılacak olan güğümler ile iç ve dış piyasanın istediği şekilde soğuk zinciri sağlayacak ve üreticilerimizin daha fazla kazanç elde etmesine katkıda bulunmuş olacağız" dedi.

Vali Yılmaz Arslan da tarım başkenti olarak anılan Balıkesir‘de Özel İdare kanalıyla özellikle bu sene geçmiş yıllar ile kıyaslanmayacak ölçüde tarım ve hayvancılığa ödenek ayrıldığını belirtti. Vali Arslan, "Ben inanıyorum önümüzdeki yıllarda İl Özel İdaresinden tarım ve hayvancılığa ayrılan ödenekleri katlayacağız. Süt üretiminde Türkiye‘de birinci olan ilimizde süt üretimini artırmak ve sütü sanayiciye sağlıklı bir şekilde ulaştırarak çiftçilerimizin daha fazla kazanç elde etmesini sağlamak ve bayan çiftçilerimizi teşvik amacıyla süt güğümü dağıtıyoruz. Bu vesile ile bu projeye katkı sağlayan İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi ile projeyi uygulayan Tarım İl Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Arslan, Savaştepe Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Günay Özdemir, Tarım İl Müdürü Engin Sancı ve Savaºtepe İGM üyeleri tarafından bayan çiftçilere süt güğümleri verildi. Proje kapsamında Balıkesir merkez ile birlikte Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı, Savaºtepe, İvrindi, Kepsut ve Balya ilçelerinde bayan çiftçilere süt güğümlerinin dağıtımına devam ediliyor.

Kaynak: İHA