‘Sorun Değil, Çözüm Üretiyoruz’

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Ticaret sektörüne en çağdaş ve en rasyonel yaklaşımın AK Parti iktidarları döneminde sergilendiğini söyledi.

‘Sorun Değil, Çözüm Üretiyoruz’
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Palandöken ilçesinde esnafı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın da katıldığı ziyaretlerde AK Parti’nin ticaret sektörü yaklaşımlarını esnafla paylaşan Aydemir, “AK Parti sorun değil çözüm üreten bir partidir” dedi.

ESNAFA ÇAĞDAŞ UFUK

Geçmişte işletme sermayesinde bile sorun yaşayan, geleceğini göremeyen esnafın, AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirilen yapısal değişim ve yatırımlarla yeni bir sinerji yakaladığına işaret eden Aydemir, “Esnafa destek demek ona yalnızca kredi vermek değildir. Esnafa güç kazandırmak ve ona ufuk oluşturmanın yolu yatırım yapmaktır. AK Parti esnafımızın gelir çeşitliliğine yatırım yaptı. Sağlıktan, eğitime, turizmden spora kadar bir dizi atılımlarla esnafımıza ve dolayısıyla ticaret sektörüne yeni bir ritim ve ahenk kazandırdı” dedi.

TİCARET SEKTÖRÜ VE YENİ YATIRIMLAR

Geçmiş dönemlerde yalnızca Üniversite öğrencileri gelirine mahkum bırakılan esnafa, AK Parti’nin yeni fırsatlar ve girişim alanları oluşturduğunu söyleyen Aydemir şunları kaydetti, “ AK Parti ikinci üniversiteyi hayata geçirdi. Otuz bini aşkın yeni öğrenci bu ilin ticaret sektörüne katkı sunacak. Yine bu dönemde Açık Öğretim Fakültesinin açılmasıyla Erzurum’a 90 binin üzerinde yeni öğrenci gelecek.

Kış Turizmi ve sporları alanında Erzurum bir cazibe merkezi oldu. Başka bir deyişle Dünya’nın kış turizmi adresi haline geldi. AK Parti bacasız sanayiyi harekete geçirerek esnafımızın hizmetine sundu. Sağlıktaki reform düzeyindeki atılımlarla, Erzurum Doğu Anadolu’nun Sağlık merkezi haline geldi. Sayın Bakanımız Akdağ’ın gerçekleştirdiği Sağlık Kampüsü yatırımıyla Erzurum’da 6 yeni sağlık merkezi, hastane kuruluyor. Bölge illeri sağlık hizmetlerini Erzurum’dan alacak. Bu da esnafımız için yeni bir soluk, yeni bir girişim alanı. “

GİRİŞİMCİYE DESTEK

AK Partinin esnafa yönelik diğer bir açılımının ARGE yatırımları olduğunu kaydeden Aydemir, “AK Parti insana yatırım yapıyor. İnsanımızın hayat kalitesini yükseltmek, geleceğine yatırım yapmak fırsatı sunuyor. Bakın 8.5 yılda ciddi bir markalaşma atılımı var. Yine bu dönemde girişimci sayısı patlama yaşadı. “ diye konuştu.

KIŞ TURİZMİ YATIRIMLARI

Erzurum’a sadece kış Turizmi ve sporları alanında 800 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, Erzurum’da ticaret sektörünün turizm açılımının gerçekleştirildiğini vurgulayan Aydemir şunları söyledi, “ Kar’ı nimet haline dönüştürmek AK Partiye nasip oldu. Kış ve Kar artık Erzurum için bir külfet değil, esnafımız için büyük bir nimet haline geldi. Giyim sektöründen konaklama sektörüne kadar tüm alanlarda ticaret sektörü yeni bir ivme kazandı. AK Parti esnafımızı kaderiyle baş başa bırakan, onu borç batağı içine düşüren geçmiş iktidarların aksine, esnafımıza çağdaş bir ufuk çizdi, yol haritası oluşturdu.”

TORBA YASA

AK Parti’nin esnafa sunduğu diğer bir fırsatın da Torba Yasa adıyla bilinen borçlarda yeniden yapılanma yaklaşımı olduğunu ifade eden Aydemir, “AK iktidar esnafımız, sanayicimiz, işadamımız için yeni bir beyaz sayfa açtı. Esnafımızı sahiplendi, borcunu sahiplendi, onun sorunlarından siyasi istismar konuları çıkarmak yerine, onun sorunlarına çözüm üretti. “

Kaynak: İHA