Şapka Ve Kıyafet İnkılabının 86. Yıldönümü Kutlama Programı Belirleniyor

Kastamonu‘da, Şapka ve Kıyafet İnkılâbı‘nın 86. yıldönümü kutlama programı yapılan bir toplantıda ele alındı.

İl Özel İdaresi Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş başkanlık yaparken, kentteki kurum müdürleri, belediye başkanı, kaymakam, federasyon ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Bir önceki yılda yapılan kutlama programının taslak olarak önerildiği toplantıda, 23-30 Ağustos tarihleri arasında bir hafta boyunca sürecek olan Atatürk‘ün Kastamonu‘ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılâbı‘nın 86. yıldönümü kutlamaları ile Ramazan Bayramı, Kadir Gecesi ve 30 Ağustos Zafer

Bayramı kutlamalarının da çakışması üzerine programın belirlenmesinde hayli zorlanıldı. Bu yıl ilk kez, Ahşap fuarının yapılması kararlaştırıldı. Mustafa Ceceli konserinin de yer alacağı program yürüyüşle start alacak. Çelenk sunumu ve halk oyunları gösterilerinin yer aldığı programda, at yarışları, resim sergisi, 14. Türk Dünyası Günleri kutlama etkinlikleri, ayran ikramı, Atatürk‘ün Seydiler ilçesindeki çiftliğini ziyaret, İstiklal Yolu Zafer turu bisiklet yarışları, Mehter Takımı konseri gibi

etkinliklerin yer alması kararlaştırıldı. Talebe göre, programa Biriç turnuvası, modifiyeli dirift araba gösterileri, Ramazan ayı gece gösterileri, panel gibi programların da eklenebileceği kararına varıldı.

Programda yöreyi tanıtan etkinliklere dikkat çekilmesini isteyen Vali Bektaş, özellikle Ahşap fuarı üzerinde durarak "Bu yıl ilk kez düzenlenecek ama çok ciddi bir organizasyon olmasını isityoruz. Bunun için ayrı bir ekip oluşturulup şehirdeki tüm ahşapçıları, fuara katmayı başarmalıyız. Bu işi iyi organize etmeliyiz" diye konuştu.

Vali Bektaş, dışarıdan kente gelen turistlerin de etkinliklere yönlendirilmesi gerektiğini ifade ederken, ulusal basın mensuplarını da programa davet edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA