Kılıçdaroğlu, aile sigortasının kaynağını nereden bulacak?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kılıçdaroğlu'nun, aile sigortasını eleştirerek, "Bunun kaynağını bulmak için ya zam yapcaksınız ya para basacaksınız ya da vergileri arttıracaksınız. Aile sigortasıyla ilgili sadece emekliden kesilen sosyal güvenlik destek primi 600 trilyondan fazla" dedi.

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan, Deniz Güçer ile Metin Özkan'ın hazırlayıp sunduğu Beyaz Koltuk programının dünkü bölümüne konuk olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Aile Sigortası" vaadini eleştirdi. Kapusuz, "Bu nereden baksanız (eski parayla) 180 kattrilyon ediyor" dedi.

"Sayın Kılıçdaroğlu aile sigortasından bahsediyor. Peki bu kaynağı nereden bulacak" diyen Kapusuz şöyle devam etti:

"Siz asgari ücretle çalışan bir işçisiniz, fakir bir insansınız. Size 600 TL verilecek olsa, siz çalışmaya devam eder misiniz? Etmezsiniz çünkü öbür tarafta çalışmadan 600 TL verecek bir iktidar var. Bu 600 TL'yi biz 14 kurumdan şu kadar para dağıtıyormuşuz. Verdiğimiz sosyal destekler var doğru. Ama bu desteklerin yüzde 80'inin nakit olduğunu bilmiyor bu arkadaşlarımız. O alandaki ilaç için verilen paralar, kitap için verilen paraları vs. biz nakit olarak vereceğiz diyorsunuz. Zaten bunlarla ilgili yapılanlardan vatandaşın bir şikayeti var mı? Fakir olmayanlara verildi diye bir iddia söz konusu mu? Bu da değil."

"180 KATTRİLYON EDİYOR"

Sadece aile sigortasından gelecek ilave rakamın (eski parayla) 25.2 kattrilyon olduğuna dikkat çeken Kapusuz, "Bu parayı nereden bulacaksınız? Bu parayı bulmak için ya zam yapcaksınız ya para basacaksınız ya da vergileri arttıracaksınız. Aile sigortasıyla ilgili sadece emekliden kesilen sosyal güvenlik destek primi 600 trilyondan fazla. Mazottan ÖTV'yi kaldırcağım diyor 6.5 - 7 kattrilyon. Taşeron işçiliğe son vereceğim diyor, yani kamu hizmetlerinin satın alındığı alanları kamu işçileriyle aynı ücrete ulaştıracağım manasına geliyor ki, 30 kattrilyon. Böyle alt alta koyduğunuzda 180 kattrilyon ediyor" şeklinde konuştu.

Hesabını kitabını bilmeyenlerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden Kapusuz, "Kaynağınız yeterli değilse, imkanınız yoksa, iktisatta bir kural vardır 'sonsuz ihtiyaç kıt kaynak.' Siz bu kıt kaynakla bu ihtiyaçlarınızı, belirli oranda karşılayacak hesap ve kitap noktasında eğer başarılı olsaydınız SSK'yı batırıp teslim etmezdiniz" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE