Bakan Eroğlu‘nun Afyonkarahisar Ziyareti

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, vatandaşlara; Kılıçdaroğlu ve Bahçeli‘ye neden oy vermediklerini sorduğunu, "Onlardan ümidiniz yok, yatırım yapılacaksa siz yapacaksınız" cevabını aldığını söyledi.

Bakan Eroğlu‘nun Afyonkarahisar Ziyareti
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar ziyaretlerini Başmakçı ve Evciler ilçelerinde de sürdürdü. Seçim çalışmalarını bu ilçelerde ve bu ilçelere bağlı beldelerde devam ettiren Bakan Eroğlu, her gittiği yerde yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı. Evciler‘e seçim otobüsü ile gelen Bakan Eroğlu, seçim otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar için yapılan yatırımları aktardı. Muhalefete yüklenen Eroğlu, buralara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin yolunun düşmediğini

söyleyerek, "Acaba düşse, bir kaşık su ya da bir çakıl taşı kadar yatırım yapma şansı var mı? Biz yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Sizden 5-0 yapmanızı istiyoruz. 5 milletvekili ile sizlere hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Türkiye‘nin AK Parti hükümeti ile destanlar yazdığını anlatan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde başı dik bir Türkiye‘nin olduğunu ifade etti. "Türkiye 8.5 yılda nereden nereye geldi" diyen Eroğlu, 2002 yılında 22 bankanın fona devredildiğini, ülkenin ekonomik bir kriz ile karşı karşıya kaldığını anımsattı. Eroğlu, bankalar tarafından 50 milyar doların hortumlandığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan‘ın her konuşmada ‘Biz Afyonkarahisar‘dan yola çıktık‘ dediğini ileten Eroğlu, bu çıkışın ne kadar kutlu bir çıkış olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar‘dan yola çıkar çıkmaz işe başladıklarını aktaran Eroğlu, şöyle devam etti: "Yıldırım hızı ile borçlarımızı kapattık. Daha önce IMF‘ye 23 milyar dolar borcumuz yok muydu? Neticede 23.5 milyar dolar borcumuzu ödeye ödeye 5 milyar dolar kaldı. IMF‘yi artık kovduk. Sayın Başbakanımızın Edirne‘de şunu söyledi: ‘İMF‘ye 5 milyar dolar borcumuz

var, ama talimat versek şu an ödeyecek kadar gücümüz var‘ İşte fark bu. Şu anda enflasyon yüzde 4. Allah‘a şükür sadece IMF‘ye olan borcu ödemekle kalmadık. Vatandaşa olan borcu da ödedik. Bir gün Başbakanımız Maliye Bakanı‘nı çağırdı, dedi ki, ‘Devletin millete borcu olmaz, ne kadar borcumuz varsa ödeyeceksin.‘ 13.5 katrilyon borç birikmiş. Şimdiki para ile 13.5 milyar lira. Biz bunu ödedik. Farkımız bu."

"ONLAR BİR TUĞLA ÜZERİNE TUĞLA BİLE KOYMAMIŞTIR"

Geçmiş dönemden kalan 80 milyar lira borcun ödendiğini belirten Eroğlu, bu paranın ödenmesi ile kalınmadığını ve Merkez Bankası‘nın kasasının da para ile dolduğunu bildirdi. Eroğlu, birilerinin bol keseden attığını söyleyerek, "Biz işte şöyle yapacağız böyle yapacağız diyorlar. Ya millet size bunları teslim edecek bir de kasayı mı boşaltacaksınız. Bu devlet size teslim edilir mi?" şeklinde konuştu.

Seçim çalışması için gittiği yerlerdeki vatandaşlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli‘ye neden oy vermediklerini sorduğunu ileten Eroğlu, cevap olarak, "Onlardan ümidiniz yok, yatırım yapılacaksa siz yapacaksınız" cevabını aldıklarını aktardı. Eroğlu, şöyle konuştu: "Biz sizin aranızdan çıkanlar olarak bütün taleplerinizi çözeceğiz. Geçmişteki borçlara rağmen bu kadar muhteşem yatırımları yaptık. Ama bundan sonra kasalar dolu Başbakanımızın ustalık döneminde ne çılgın

projeler yapılacak. Buna inanın. Onların takipçisi biz olacağız. Ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli, burada bir tuğra üzerine bir tuğla koymamıştır onları biz yapacağız. 12 Haziranda da bende sizden talepte bulunuyorum. Bizim 5 milletvekili ile hizmet etme fırsatımız var. Diğer muhalefet liderlerinin bir çivi dahi çakmalarının fırsatları yok."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Gökçek beldesine geçerek burada da halka hitap etti.

Kaynak: İHA