Başbakan Uşak’Ta Chp’Ye Yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran’da yapılacak seçim öncesi Uşak’ta miting yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran’da yapılacak seçim öncesi Uşak’ta miting yaptı. Atatürk Meydanı’nda yaklaşık 30 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, kentteki sivil toplum örgütlerinin tıp fakültesi isteğine olumlu yanıt verdi. Uşak’a tıp fakültesi yapılması için gerekli desteği vereceğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili adayları İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Hazim Sesli’yi halka tanıttı. Erdoğan, kentte eğitim, ulaştırma, sağlık ve enerji alanlarında kurulan toplam 28 tesisin toplu açılışını yaptı. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, burada halka seslenerek bazı mesajlar da verdi.

“Uşak efeler şehridir, yiğitler şehridir, kahramanlar şehridir. Uşak aşıklar demektir. Uşak memleketine milletine, toprağına ve medeniyetine aşkla bağlanmış kardeşlerimin şehridir” diyen Erdoğan “Bizler sizlere aynen böyle aşığız. Bizler sizlere sevdalıyız. Sekiz buçuk yıldır sizlere hizmet için Türkiye’nin ve dünyanın yollarındayız. 3 Kasım 2002’de bizlere bir emanet verdiniz. 3 kasımda çıraklık dönemi başladı ve 2007’ye kadar devam etti. 2007’de kalfalık dönemi başladı ve 2011’de de ustalık dönemi başlıyor. Ustalık dönemi için sizlerden güçlü bir destek bekliyoruz. Ustalık dönemini sizlerle birlikte yöneteceğiz. Bu sevda Uşak’ta 3-0 yapar. Aşkın ve sevdanın yapmayacağı iş yok. Ferhat’a nasıl dağları deldirdiyse, bize nasıl dağları deldirdiyse inşallah 12 Haziran’da sandıktan 3-0 olarak çıkacağız” dedi.

ERDOĞAN “14 MAYIS DEMOKRASİ BAYRAMI DEĞİL CHP ZULMÜNDEN KURTULUŞTUR”

Türkiye’yi 2023’e hazırladıklarını anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşaklılara “Sizler Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasi, özgürlük ve milli iradeyi savundunuz. Sizler merhum Adnan Menderes’e en güzel şekilde sahip çıktınız. Dün 14 mayıstı. 14 Mayıs demokrasi bayramıdır. 14 Mayıs halkın tek parti olan CHP’den ve onun zulmünden kurtuluş günüdür. Merhum Adnan Menderes yeter söz milletindir dedi ve iktidarı devraldı. 10 yıl Türkiye’ye çok ciddi hizmetler verdi ve Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ama sonra ne yaptılar, milletin takdiriyle gelen Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını hukuk dışı yollarla indirdiler ve yetmedi dar ağacağına gönderdiler. Onları bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.

Adnan Menderes bütün hayatını CHP’nin zulmüne, baskısına, yalan ve iftiralarıyla mücadeyle geçirdi. Her türlü iftirayı attılar. Bu CHP, milli şefi İsmet İnönü’yle 27 Mayıs’a çanak tuttu. Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam sehpasına gönderdiler. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Menderes’in mirasına sahip çıktıklarını söyleyenler ve onu dar ağacına gönderenler 12 Haziran önü ittifak yaptı. Burası çok önemli. 87 yaşında ve ömrünü Menderes istismarıyla geçiren bir zat şu anda CHP’ye akıl hocalığını yapıyor. Ya arkadaşlar Menderes’in, Hasan Polatkan, Fatih Rüştü Zorlu’nun kemikleri sızlamaz mı? Meğer neymiş biliyor musunuz? CHP ve bu beyefendi biri sağda ve biri solda statükoculuğun bekçiliğini yapıyorlarmış. 50 yıl sonra statükonun bu iki bekçisi el ele ve kol kola. Ey CHP, sen 87 yaşındaki bu zatla hep tartışmadın mı? Deniz Baykal’a ve Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum bunlar hep insanları istismar etti. İşte şimdi AK Parti oyunları bozunca bunlar bir araya geldi. Çete kardeşliği yaptılar. Şimdi Türkiye’yi eski günlerine çekmek istiyorlar. Türkiye’yi eski karanlık gönlere götürmek istiyorlar. Uşaklı kardeşim bunlara izin vermez. Uşaklı kardeşim bunlara vekil vermez” dedi.

ERDOĞAN “KILIÇDAROĞLU BİZDEN VE MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLESİN”

Kılıçdaroğlu’nun bizlerden ve tüm Müslümanlardan özür dilemesini bekliyoruz diyen Başbakan Erdoğan “Kendisi bizim insanı değerlerimize dil uzattı ve özür dilemiyor. Milletvekili adayı İstanbul Zincirlikuya’daki Allahın ayetine sinir bozucu dedi. Sen bilgi sahibi olabilirsin ama irfan sahibi olamadın. Mezarlığın girişindeki ayeti herhalde Kadir Topbaş’ın sözü sandı. Ya sen ölmeyecek misin, tabutunun üstündeki renk yeşil. Tabutun üstünde her nefis ölümü tadacaktır yazıyor ve sen de tadacaksın. Ölmeyecek miyiz? Kalan var mı? Hepimiz musalla taşına yatacağız. İmam, Cumhurbaşkanı, işadamı, Başbakan niyetine demeyecek. Er kişi niyetine diyecek. Çünkü orada eşitiz. Orada ak koyun kara koyun ortaya çıkacak. Derinde bir eser bırakıyorsan orada bir sıkıntı yok. Ama bırakamıyorsan vay haline” dedi.

ERDOĞAN ÖSYM’YE GELDİĞİ İDDİA EDİLEN MAİL ÜZERİNDEN KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

Bir haftadır sayın Kılıçdaroğlu’na sorular yöneltiyorum ama duymazdan geliyor. Kendisine bir soru daha soracağım. Bugün Pazar tatil, zor soru sormayacağım. Hafta içinde cevap bekleyeceğim. Soru şu; sayın Kılıçdaroğlu hem biz, hem de kamuoyu çok merak ediyoruz. Senin eline ÖSYM ile ilgili o maili kim tutuşturdu. Sana şakayı kim yaptı. Uyduruk dolu o maili sana kim attı. Emniyet güçleri takip ediyor. Ama biz asıl size bu şakayı kimin yaptığını merak ediyoruz. Dürüstün diyip benim adım Kemal ve Gandi deyip, SSK’ya yerleştirdiğin yakınlarını, çalışanları hiçbir gerekçe olmadan işten çıkardığını ve SSK’yı nasıl batırdığını ve nasıl kaset mağduru olunduğunu açıklayacağız. Geçenlerde dedi ki yakınlarımı almam suç mu? Bir tanesinin yakını alındığı zaman kıyamet koparıyorsunuz. Sen 80 tane yakınını yerleştireceksin, terörle yargıdan çıkanları yerleştireceksin ve sonra konuşacaksın. Yasalara uygun mu? Yasalara uygun da olsa bu işin bir edebi adabı olur. İmtahanla değil atamayla alıyorsun. Benim vatandaşım imtahanla girecek şakır şakır imtihanı başaracak. Onu almayacaksın ve bunları da atamayla alalım diyeceksin. Kim bunlar açıkla. Nerelere aldın açıkla. Diyor ki sayın Başbakan gelsin televizyona gidelim. Sayın Kılıçdaroğlu daha dur bakalım sen amatör kümede oynuyorsun. Amatör küme kulübüyle Süper Lig kulübünü karşılaştırma. Daha çıraklık sahasına girmedin. Bu CHP milleti bitirdi ve yok etti.

Şu anda 69 ilde doğalgaz var. İnşallah 81 ilde de uygulayacağız. Bir tarafta AK Parti var ve diğer tarafta birbiriyle ittifak etmiş diğerleri var. Bunların hepsi bir tarafa dizildiler. BDP terör örgütü, MHP’yi övüyor. MHP’de onlara cevap veriyor. Türkiye’yi bölenler ve istismar edenler AK Parti karşısında bir oldular. Çetelerin hükmettiği Türkiye’ye geri dönüş olmayacak. Ağır aksak giden demokrasiye geri dönüş olmayacak. Yolsuzlukların ve yasakların olduğu Türkiye’ye geri dönüş olmayacak. Türkiye hazır hedef 2023. Mesele bu.

Şimdi ne diyor Kılıçdaroğlu, onlar ne veriyorsa ben fazlasını vereceğim. Kütahya’ya gitmiş dün, ne demiş biliyor musunuz? 5 tane milletvekilini AK Parti’ye verdiniz. O yürüdüğün bütün bölünmüş yolları, doğalgazı, okul ve hastaneleri AK Parti getirdi. Kütahya’ya bana 3 vekil verin ve 1 tane bakan veriyim dedi. Allah aşkına böyle siyaset olur mu? Ben şimdi neden korkuyorum biliyor musunuz? Bu şimdi gittiği her ile bakanlık tekif ederse bizim kabininen sayısı 50’yi bulur. Böyle dağıtamaya başladığımız zaman verecek bakan da kalmaz. Bu çok ucuz ve geçmişteki siyaset. Akıl hocası öyle biliyordu geçmişte. Merhum Özal güçlüydü ve o ne verirse ben 5 katını vereceğim dedi. 2 anahtar vaat etti. Konut ve otomobil. Konut ve otomobil geldi mi? Bunlar yalan üstüne siyaset yapıyor. Ne diyor her aileye 600 TL vereceğim. Nereden verecek? Bu ülkede kimse kökeninden, inancından ve görüşünden dolayı yargılanmayacak. Yeni Anayasa’da bunun temelini atacağız. Hedef 367 milletvekili AK Parti’nin TBMM’ye girmesi. Adil bir Anayasa hazırlayacağız. Kamu yönetimine şeffaf ve katılımcı bir anayasa hazırlayacağız. Bürokrasiyi azaltıp kurumların hizmet verir hale gelmesini sağlayacağız. Eğitim, sağlık ve güvenlik gibi hizmetleri ülkenin her yerinde eksiksiz sunulmasını sağlayacağız. Ulaştırma, enerji ve su gibi kamunun sorumluluğundaki temel altyapı hizmetlerinde daha ileri gitmesini sağlayacağız.

Biz iktidarı MHP, CHP’nin yavrusu DSP ve ANAP’tan aldık. IMF’den 123 milyar dolar borç almışlar. Şu anda 5 milyar dolar borcumuz kaldı. Yani istesek şimdi bunu öderiz problem değil. Ama faizi çok düşük. Çok düşük olduğu için 2012 sonuna kadar bunu bitireceğiz. Biz 3 buçuk yıldır IMF ile stand by anlaşması yapmadık. MHP’liler yaptılar. Şimdi çıkmış bunlar IMF’nin kapısında şöyle böyle. Bırak bunları. Uluslar arası finans krizinde dünya neydi, Türkiye neydi? Yunanistan ve İspanya’nın halini görüyorsunuz. Bunlar dünyanın güçlü ülkeleri. Kimseden bir kuruş destek almadan kendi ayaklarımız üzerindeyiz. Çünkü biz delikanlı işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diye yola çıktık. İstiklal ve kurtuluş mücadelesini Gazi Mustafa Kemal’le verenlerden geldiğimiz için güçlüyüz. Milliyetçilik bu vatanı ayırt etmeden sevmektir. Sivas’ın ötesini değil 7 yüz 80 milyon kilometre kareyi kucaklamaktır. CHP ve MHP’ye bak nereden milletvekili çıkarmış? AK Parti 81 ilden milletvekili çıkarmış. Çünkü biz herkesi kucakladık. Yunus’un diliyle yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Merkez Bankası’nın kasasında 27 milyar dolar vardı. Şimdi bankanın kasasında 95 milyar dolar oldu. Bunlar boşaltmaya alışmış. Para nasıl olsa bekliyor ve dağıtmaya hazırım diyor. Sevgili Kemal, biz 100 milyar dolarlık bir Merkez Bankası inşa ediyoruz. Daha iyi olacağız. Türkiye’nin yükü sadece milletimizle değil; Ortadoğu’dan Balkanlar’a kadar uzanacak. Uşak’ta 633 derslik yaptık. 4 bin 892 bilgisayar dağıtıldı. Biz gelmeden önce bilgisayar yoktu. Bunlar bizimle girdi okullara. Her yıl okullar açılırken yavrular kitaplarını ücretsiz olarak buluyor. Sosyal güvencesi olmayan kardeşlerimden ilköğretimde erkeğe 30 TL kıza da 35 TL veriyoruz. Orta öğretimde erkeğe 50 ve kıza 55 TL veriyoruz. Kime veriyoruz annelere. Şimdi CHP çıkıyor ve kadını ihmal ettiğimizi söylüyor. Sosyal yaşamda kadına en çok önemi AK Parti veriyor. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara erzak ve kömür yardımı yapıyoruz.

2006’da Uşak Üniversitesini kurduk. Kim kurdu biz kurduk. Bizden önce gelenler bu sözleri vermedi mi? Verdi. O zaman öğrenciye 45 TL burs veriyordu şimdi 270 lira veriyoruz. Geçen yıl başvuran 900 bin öğrenciye burs veya kredi verdik. Geri döndürmek yok. Kim müracaat ederse hepsi alır. Sizlere bugün bir müjde veriyorum. Artık okullarda kara tahta kalkıyor ve akıllı tahtalara geçiliyor. Bu akıllı tahtalar bilgisayar donanımlı olacak ve projeksiyon mantığı ile çalışacak. Çocuklara birer elektronik kitap vereceğiz. Bu elektronik kitaplar ücretsiz olarak olarak verilecek. Amerika’da George, Almanya’da Helga bundan yararlanıyorsa bizim çocuklarımız niye yararlanmasın. İlim Müslüman’ın ekmeğidir. Sağlıkta memur Devlet Hastanesi’ne ve işçi de SSK’ya giderdi. Asıl hesabı sorması gereken işçiler olmalı. Bu Kılıçdaroğlu inim inim inletti bizi. 1990’lı yıllarda 8 yıl SSK’da Genel Müdürlük yaptı. Hastane kuyruklarında beklemedik mi? Doktor bizden para istemedi mi? Bu nasıl adalet Kılıçdaroğlu? Anamızı ağlattı anamızı. Giderdin ilacın biri var ikisi yok. Ne derlerdi git eczaneden al. Biz hastaneleri birleştirme kararı aldık. Bu CHP ve Kılıçdaroğlu karşı çıktı. Biz de olur dedik ve oldu. Bak Kılıçdaroğlu yürüyor ve herkes halinden memnun. Şimdi isteyen istediği hastaneye gidiyor mu? Özel devlet ayrımı var mı? İstediği hastaneden ilacını alıyor mu? Bunlar da yalan bol, dürüst değiller, kuru sıkı atıyorlar. Benim vatandaşımın bunları ayırması lazım. Futbol takımı tutar gibi parti tutma dönemini unutmamız lazım. Karahallı ilçe hastanesi, KETEM, Banaz Diyaliz ünitesi, Eşme Diyaliz Ünitesi, Ağız ve Diş Hastanesi, 8 adet sağlık merkezi ve ayrıca 500 yataklı hastanenin yapımına da süratle devam ediyoruz. Ya bu Kemal’in SGK Genel Müdürü olduğu zamanki hastanelere sağlam girseniz hasta çıkardınız. Şimdi hastaneler gelişti. Attığımız adımlarla bunları değiştirdik. Uşak’ta 23 diyaliz ünitesi varken 87’ye çıktı. TOKİ konutta devrim yaptı. Uşak’ta 1956 konut uygulamasından 1780’i tamamlandı ve sahibine teslim edildi. Şimdi şehrin çarpık yapılaşma merkezi haline gelen tabakhane bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesi yapılıyor. Şimdi bir adım atıyoruz. Şehircilik Bakanlığı kuracağız. Şehirleri plan bütünlüğü içinde daha güzel hale gelecek. Uşak ve Gediz arasında bölünmüş yol ve çevreyolunu bu yılın programına alındı. Afyon, Kütahya ve Uşak’ın ortak bir havaalanı olacak. Uluslar arası havaalanı bu 3 ile hizmet verecek” dedi.

Kaynak: İHA