Başbakan Erdoğan 28 Tesisin Açılışını Gerçekleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak‘ta düzenlediği mitingin ardından 28 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak‘ta düzenlediği mitingin ardından 28 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Kent Meydanı‘nda düzenlenen mitingin ardından Uşak Valiliği Engelsiz Yaşam Merkezi‘nde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesinin kısa zamanda seçkin bir bilim kurumu haline geldiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninde hükümetin Uşak‘taki hizmetlerinden kısaca bahsederek açılışını

gerçekleştireceği 28 tesisin neler olduğunu söyledi.

Erdoğan, Uşak Üniversitesi‘ne bağlı derslik binalarının yanı sıra spor salonları, Öz Merkez İş Merkezi, Kızılcasöğüt Barajı ile diğer tesislerin toplu açılış kurdelesini, Vali Özdemir Çakacak ve Karahallı Meslek Yüksek Okulu binasının arsasını bağışlayan 84 yaşındaki Ali Rıza Şahin ile birlikte kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "toplu açılış sırasında 28 tesis Uşak‘ımıza hayırlı olsun. Biz bugüne kadar Uşak‘a elimiz boş gelmemiştik bugünde boş gelmedik.Hizmetlerimizle Uşaklı vatandaşlarımızın huzurundayız" dedi.

Açılış sonrası Başbakan Erdoğan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kızı Sümeyye Erdoğan ile 28 tesis içinde bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uşak Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi‘ni gezerek merkezde zihinsel engellilerle sohbet etti, hediyeler dağıttı. Erdoğan, merkezi gezdikten sonra vatandaşlarla sohbet edip bazılarının sorunlarını dinledi. Erdoğan kendisinden yardım isteyen ve porfiria behçet hastası olduğunu bildiren S.O. adlı vatandaşa da yardım sözü verdi. S.O.

adlı vatandaş, Başbakan Erdoğan‘a sürekli özel ilaçlar kullanmak durumunda olduğunu ve işe ihtiyacı olduğunu, hastalığı nedeniyle her işte de çalışamadığını anlattı. Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Uşak‘tan ayrıldı.

Kaynak: İHA