Vali Arslan‘dan Belde Ziyaretleri

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Susurluk ilçesinde belde ziyaretlerinde bulundu.

Vali Arslan‘dan Belde Ziyaretleri
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Susurluk ilçesinde belde ziyaretlerinde bulundu. İlçelerdeki ziyaret ve incelemelerinin ardından köy ve beldeleri de ziyaret eden Vali Arslan, Balıkesir‘i karış karış dolaşarak yapılan çalışmaları, yatırım ve diğer hizmetlerdeki eksik ve aksaklıkları da yerinde tespit ediyor. Birçok vatandaş ise ilk defa gördükleri Vali Arslan‘a sevgi gösterisinde bulundu. Yılmaz Arslan incelemeleri esnasında sohbet edip sorunlarını dinlediği 7‘den 77‘ye tüm vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

GÖBEL‘E ÖDENEK SÖZÜ

Vali Yılmaz Arslan, 2011 yılı içerisinde yapılacak çalışmalara yönelik ilçe ve köylerin ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerinin ardından beldelere yöneldi. Vali Arslan, Susurluk‘a bağlı Göbel ve Karapürçek beldelerini ziyaret etti. Beldelerde inceleme yapan Yılmaz Arslan, sık sık vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi, beldelerdeki yatırım ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. İlk olarak Göbel beldesine giden Vali Yılmaz Arslan‘ı burada Susurluk Kaymakamı M. Nedim Tuncer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarkan Bulgur, İlçe Emniyet Müdürü Osman Çelik, Göbel Belediye Başkanı Tahir Demiryakan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar karşıladı. Belediye Başkanını makamında ziyaret eden Vali Arslan, beldenin ihtiyaçları ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Demiryakan, Göbel‘in merkezindeki ilköğretim okulunun bahçesinden geçen Söve Gölet‘i sulama kanallarının yerleşim alanı dışına çıkarılmasını, ayrıca, öğrenciler için yemekhane olarak kullanılan binanın ihtiyaçlarının karşılanması konularında yardım istedi. Belediye ziyaretinin ardından Göbel İlköğretim Okulu‘nda inceleme yapan Vali Yılmaz Arslan, Söve Gölet‘i sulama kanallarının beldenin dışına alınması için DSİ Bölge Müdürlüğüne proje hazırlatacağını ve takipçisi olacağını söyledi. Yılmaz Arslan, Kaymakam Nedim Tuncer‘i de okul yemekhanesinin tamamlanması için görevlendirirken, beldeye ödenek sözü verdi.

Göbel‘deki incelemeleri esnasında beldedeki jandarma karakolunu da ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan, burada İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarkan Bulgur ve Göbel Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İrfan Işıl‘dan Susurluk ve Göbel‘deki asayiş ve çalışmalarla alakalı bilgi aldı.

"VALİMİZİN ZİYARETİ İLAÇ GİBİ GELDİ"

Göbel beldesindeki incelemelerinin ardından, Karapürçek‘e geçen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ilk olarak Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet İlban‘ı makamında ziyaret etti. Vali Arslan, Başkan İlban‘dan Karapürçek‘in ihtiyaçları ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Yılmaz Arslan‘a ziyareti için teşekkür eden ve şükranlarını sunan Belediye Başkanı Mehmet İlban, "Sayın Valimizin ziyareti bizlere ilaç gibi geldi. Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet İlban, "Beldemizin sorunları ve hafta sonu gerçekleşecek Hıdrellez hayırları ile 19 Haziran tarihinde yapılacak olan geleneksel Karapürçek Rahvan At Yarışlarına davet etmek üzere bugün Valilik makamına gitmiştik. Ama Sayın Valimiz, beldemize gelerek bizi bir kat daha mutlu etti. Adeta iyi olacak hastanın doktor ayağına geldi" diyerek sevincini dile getirdi. Belediye Başkanı İlban, tarım arazilerine ulaşımı sağlamak üzere hayırsever bir vatandaş tarafından Karadere üzerine bir köprü yapmak istediklerini fakat DSİ‘ den olumsuz görüş verildiğini belirterek bu konuda Vali Arslan‘dan yardım istedi. Ayrıca, sulama göledinde kanal sorunu yaşadıklarını, elektrik hatlarının eski olması yüzünden kesintiler yaşadıklarını, Karapürçek çıkışında kavşak olmaması sebebiyle ölümlü trafik kazalarının yaşandığı için buraya kavşak istediklerini, belde de faaliyet gösteren PTT acentesinin kapandığını, bu yüzden beldeye posta ulaşmasında sorun yaşadıklarını söyleyip yardım istedi. Başkanın dile getirdiği tüm sorunları tek tek yazıp not alan Vali Yılmaz Arslan, bu sıkıntılarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağını ve sonuçlarını da bildireceğini söyledi.

BELDE KADINLARINDAN ÖRNEK ÇALIŞMA

Vali Arslan, Karapürçek Belediyesi‘ndeki ziyaretin ardından belediye hizmet binasının çıkışında Karapürçek Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından toplanan su ºiºesi kapakları ile alınan tekerlekli sandalyeyi görünce beldede başka tekerlekli sandalye ihtiyacı olan veya bakıma muhtaç kişi veya kişilerin bulunup, bulunmadığını sorupş yardımda bulunabileceklerini söyledi. Kadınlar Derneğinin çalışmaları hakkında bilgi veren derneğin başkanı Alime İlban, amaçlarının kadınların el emekleri ile ürettikleri ürünleri satmalarına, böylelikle aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Muhtaçlara da yardım ettiklerini anlatan dernek başkanı Alime İlban, bununla alakalı olarak hazırladıkları bir projenin Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından da kabul edilerek destekleneceğini belirti. Vali Arslan, Karapürçek beldesindeki incelemeleri sırasında köy kahvesini de ziyaret ederek burada sohbet ettiği köylülerin sorunlarını dinledi, beraber oturup çay içti. Karapürçek beldesinde son olarak Bursa yolu üzerindeki dinlenme tesislerinde Karapürçek Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından kurulan, "Kadın El Emeği Pazarı"nı inceleyen Vali Yılmaz Arslan, bayan dernek başkanından da bilgiler aldı. Vali Arslan, Göbel ve Karapürçek beldelerinde gün boyu süren ziyaret ve incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.

HER ZAMAN HALKIN İÇİNDE

Vali olarak ilk defa Balıkesir gibi önemli bir ilde görev yapan Vali Yılmaz Arslan, halkla olan sıcak diyalogu, köylerde, belde ve ilçelerdeki temaslarında gerek vatandaşlara gerekse çocuklara, öğrencilere yakın ve sıcak ilgi gösteriyor. Onların arasında oturup birlikte sohbet edip dertlerini dinleyen Vali Yılmaz Arslan‘ın bu doğal hareketleri ve bitmeyen enerjisi ile Balıkesir‘i adeta karış karış gezip inceleyen, heyecanıyla da merhum Vali Recep Yazıcıoğlu‘nu hatırlatıyor. 1988 Mülkiye mezunu olan Vali Arslan memuriyet hayatına 1989 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp dönemin Tokat Valisi olan, Türkiye‘nin "sıradışı valisi" merhum Recep Yazıcıoğlu‘nun yanında Kaymakam Adayı olarak başladı. Merhum Yazıcıoğlu da 1984 yılında henüz 36 yaşında ilk defa vali olmuş ve Türkiye‘nin En Genç Valisi unvanıyla bu ilde görev yapmıştı. Yılmaz Arslan, birlikte çalışma şansı bulduğu merhum Recep Yazıcıoğlu ile kısa süre görev yapmasına rağmen burada 3 yıl süren adaylık dönemini başarıyla tamamlayıp Kaymakam oldu. Ardından 1992 - 1999 yılları arasında değişik illerde kaymakamlık yapan Arslan, 1999-2001 yıllarında Van Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. Mülkiye Teftiş Kurulu‘nda önce müfettiş sonra da Mülkiye Başmüfettişi olan Vali Arslan, geçici olarak Başbakanlıkta bakan danışmanlığı yaptıktan sonra kendi isteğiyle ayrılıp İçişleri Bakanlığında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, ardından İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. Nihayet 11 Haziran 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Balıkesir Valisi olarak atanan Yılmaz Arslan hala bu görevini başarıyla sürdürüyor. Balıkesir Valisi olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile birlikte çok sayıda Bakan, sivil ve askeri bürokrat, yerli ve yabancı heyetler ağırlayan 44 yaşındaki Vali Arslan, dinamizmi ve yüksek performansıyla da takdir topluyor. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan‘ın belde ve köy ziyaretlerinin devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA