Davutoğlu, Gençlerle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul Geçlik Kolları’nın organize ettiği ‘Genç Akademi İstanbul‘ final programına katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul Geçlik Kolları’nın organize ettiği ‘Genç Akademi İstanbul‘ final programına katıldı.

    Davutoğlu, AK Parti İstanbul Geçlik Kolları’nın organize ettiği ‘Genç Akademi İstanbul Final‘ programına katıldı. İstanbul Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Davutoğlu’na gençler yoğun ilgi gösterdi.

    Tezahüratlar eşliğinde salona giren Davutoğlu, gençlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Geçmişte her zaman gençlerle beraber olmayı hayal ettiğini ifade eden Davutoğlu, "Gençlerle beraber olabilmek için üniversite hayatımda hoca olacağımı hayal ettim. Çünkü, gençlerle beraber olmak geleceği inşa etmek demek. Çünkü gençleri anlamak tarihi anlamak demek. Çünkü gençlerle yaşamak hiç bir zaman yorulmamak demek." dedi.

    Akademinin kendisi için yeni bir zihniyetin inşa mekanı olduğunu belirten Davutoğlu, "Bizim nesil için sadece bir ülkeyi ayağa kaldırmak değil, bir yeni zihniyet inşa etmek gerekir. Hep bunun için akademisyen olmayı hayal ettim. Onun için de genç ve akademisyeni yan yana görünce büyük bir heyecan duydum." dedi.

    Gençlere güçlü bir Türkiye bırakmak istediklerini vurgulayan Davutoğlu, "Sizin neslinize öyle bir ülke devredelim istiyoruz ki ve sizin nesil ile birlikte öyle bir yeni ülke inşa edelim istiyoruz ki, bu ülke ve bu ülkenin insanları tarih sahnesine çıktıklarında sadece onların sözü dinlensin. Ve onların sesi her yerde duyulsun." ifadelerini kullandı.

    Davutoğlu’na programa katılımından dolayı plaket verildi.