Lockheed Martin Ve Havelsan’Dan Savaş Yönetiminde Güç Birliği

Amerikan Lockheed Martin, savaş yönetimi sistemleri alanında Türk savunma firması Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Havelsan) ile güç birliğine gidiyor.

Amerikan Lockheed Martin, savaş yönetimi sistemleri alanında Türk savunma firması Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Havelsan) ile güç birliğine gidiyor.

İki kurum deniz harp sistemi programları çerçevesinde ortaklık fırsatlarını belirlemek için mutabakat belgesi imzaladı.

Lockheed Martin Füze Sistemleri ve Sensörleri Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Chris Myers, geliştirdikleri Aegis silah sistemi ile Havelsan’ın donanma müşterilerinin hava savunma ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

S-band radar geliştirme ve üretiminde öncü firmalardan Lockheed Martin’in; gemi radarı tasarım, üretim ile bakımında 40 seneyi aşan tecrübesi bulunuyor. Kanıtlanmış hava savunma harbi ve fonksiyonel balistik füze savunma kabiliyeti olan SPY radarları ailesi, dünya çapında 98 Aegis-donanımlı savaş gemisinde yer alıyor.

Aegis yalnızca ABD’nin değil, aynı zamanda Avustralya, Japonya, Norveç, Güney Kore ve İspanya’nın da tercih ettiği bir donanma silah sistemi. Sistemle donatılan gemiler, 3 bin 800’den fazla füzeyi denedi ve operasyonlarında kullandı.

Havelsan, Türk Donanması’nın ayrı platformlarında yararlanılan savaş yönetim sistemini geliştirmiş durumda.

Merkezi Bethesda, ABD Maryland’de bulunan Lockheed Martin, dünya çapında 126 bin çalışanıyla temelde gelişmiş teknolojik sistem, ürünlerin araştırma, geliştirme, tasarım, üretim ve entegrasyonu ile ilgilenen bir güvenlik şirketi. Şirketin 2010 satışları 45,8 milyar doları gördü.