Azmiyle Her Engeli Aşıyor

Balıkesir‘de doğuştan elleri olmayan Ali Arslan (51) engelli olmasına rağmen azmiyle her işin üstesinden geliyor. "Çelik bilek" Ali, elleri gibi kullandığı kollarıyla inek sağıyor, inşaat ustalığı yapıyor, daktilo ve bilgisayar kullanıyor, hatta evin bir köşesine kurduğu atölyesinde köydeki tamir işlerini dahi o yapıyor.

Azmiyle Her Engeli Aşıyor
Balıkesir‘in Savaştepe ilçesinde ikamet eden evli ve 3 çocuk babası Ali Arslan, yaşama azmi ve yeteneğiyle görenleri şaşırtıyor. Engelli ve engelsiz herkese iyi bir örnek olan Ali Arslan, Ege Linyit İşletmelerinde muhasebe bölümünden emekli olduktan sonra hacıya gittiğini, çoğu özürsüz insanın yapamadığı işleri dahi kendisinin yapabildiğini anlattı. Evde eşine de her konuda yardım eden Ali Arslan, emekli olduktan sonra özel bir sürücü kursunda muhasebeci olarak çalıştı. Evinde kendi odunlarını kendisi kesen, "Çelik bilek Ali"nin günlük olarak yaptığı işlerden bazıları kalebodur, fayans, duvar yapımı, marangozluk, demircilik, su-elektrik tesisatı döşemek. Bu işlerin çoğunu zevkle yaptığını anlatan Ali Arslan, yaptığı işlerden genellikle ücret almayıp, komşularına yardım olsun diye yapıyor. Ahırdaki büyük baş hayvanların bakımlarını (damın temizlenmesi, ineklerin sağılması) kendisi yapan Ali Arslan‘ın tarlada da tırpanla ot biçip çapa işlerini yapıyor. Özrü olmayan bir insandan daha marifetli olan Ali Arslan hobi olarak da avcılık yaptığını, her türlü silahı kullandığını söyledi.

"Bütün hayallerim gerçekleşti" diyen Ali Arslan, evindeki eski ahırın yerine yeni ve modern bir ahır yapmak istediğini söyledi. Savaştepe‘de çok sevilen ve sayılan birisi olan Ali Arslan‘ın eşi de marifeti on parmağında değil iki bileğinde olan eşinden çok memnun olduğunu, çevresindeki herkesin tamirat işleri, elleri olmayan "Çelik bilek" Ali ustaya getirip yaptırdıklarını söyledi. Ali Arslan, "Başarının birinci şartı çalışmak. Allah çalışınca azmini veriyor. Ben her işimi kendim görürüm, yaptığım işlerden de zevk duyarım. Engelli olmak çalışmaya engel değil. Bu durumda olanlara asla vazgeçmemelerini öneririm. Ancak, toplumda bize küçümseyen bakışlarla yaklaşılması bizleri rahatsız ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA