'Kasetlerin, yurt dışı bağlantısı olabilir'

Vatan Gazetesi Yazarı Reha Muhtar, MHP'de yaşanan kaset skandallarının yurt dışı bağlantısı olabileceğini ifade ederek, "Bu süreç sanki MHP'nin barajın altında kalmasını gerektiriyor gibi görünüyor. Bu çok tehlikeli, mutlaka barajı aşmaları gerekir" dedi.

'Kasetlerin, yurt dışı bağlantısı olabilir'
MHP‘de kaset skandalı (Son Detaylar)

Habertürk ekranlarında yayınlanan Pelin Çift'in sunduğu Yazılı Basın programının bugünkü bölümüne konuk olan Vatan Gazetesi Yazarı Reha Muhtar, MHP'de yaşanan kaset skandallarını değerlendirdi.

Deniz Baykal'ın bir seks kasediyle o görevden gittiğini anımsatan Muhtar, "Bu bir yolunda açılmasıydı. Bu yol MHP'ye gitti, yarın Ak Parti içerisinde olabilir, yarın tekrar CHP'nin içerisinde olabilir. Seks kasediyle insanları görevden etmek çok zor ve kötü bir yol" dedi.

"MHP'de bunu yapabilecek olan, derin devletin içerisinde bir organizasyon olabilir, benim tahminim yurt dışı bağlantısı olabilir" diyen Muhtar, "Bu yol bir kere açıldı mı herkes her şeyi kullanabilir. Tehlikeli bir süreç" ifadesinde bulundu.

"MHP MECLİS'İN DIŞINDA KALIRSA TEHLİKELİ BİR SÜREÇ BAŞLAR"

MHP eğer gerçekten baraj altında kalırsa çok tehlikeli bir sürecin başlayacağına işaret eden Muhtar, "Zaten temsil problemi var Türkiye'nin. Milliyetçi cenahın mutlaka temsil edilmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye'de önümüzdeki dönemde yeni bir anayasa yapılacak bu Başbakanı da rahatlatır, anamuhalefeti de rahatlatır, MHP'yi de rahatlatır. MHP'nin mutlak bir şekilde meclisin içerisinde olması gerekir" şeklinde konuştu.

"Bu süreç sanki MHP'nin barajın altında kalmasını gerektiriyor gibi görünüyor" diye konuşan Muhtar, "Bu çok tehlikeli, mutlaka barajı aşmaları gerekir ki, Türkiye'de bundan sonra yapılabilecek demokratik herşeyde onlarında söz hakkı olsun. Meclis'in dışında kalırsa işler sokağa taşınabilir ki, bu tehlikeli bir süreçtir" vurgusunu yaptı.

Muhtar bu olayları derin devlet yapıyor şeklindeki yorumları ise, "Teknoloji bu noktaya geldikten sonra herkes derin devlet olur. Buradaki mesele bu tip skandallara yer vermemek. Bu her partiye sirayet edebilecek durumda ve Türkiye'deki bütün siyaseti alt üst edebilecek durumda" diye değerlendirdi.

BEYAZ GAZETE