Nurhak‘ta Türkü Yarışması Sonuçlandı

Kahramanmaraş‘a bağlı Nurhak Kaymakamlığı ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği solo Ses Yarışması finalleri Misak-ı Milli konferans salonunda yapıldı.

Kahramanmaraş‘a bağlı Nurhak Kaymakamlığı ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği solo Ses Yarışması finalleri Misak-ı Milli konferans salonunda yapıldı.

Yarışmaya Nurhak Kaymakamı Eyüp Fırat, Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Emniyet Amiri Alparslan Altuğ, Nurhak Hakimi Esra Faydacı, Kullar Belediye Başkanı Emin Şahin, Tatlar Belediye Başkanı Salih Kurt ve çok sayıda Nurhaklı katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Güngör, Kaymakamlık olarak bu ilk defa ses yarışmasının düzenlendiğini önümüzdeki yıl ise bağlama çalma yarışması düzenleyeceklerini belirtti. Güngör, "Elemeleri geçen 10 kişiye iki hafta süre ile Nurhak Halk Eğitimi Merkezi müzik hocaları tarafından müzik eğitimi verildi. Birbirinden iddialı on yarışmacıya, kendi belirlemiş oldukları parçalar üzerinden enstrüman eşliğinde verilen bu eğitim oldukça neşeli geçti. Yarışmacıları medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için yarışmanın jüri üyelerinin Nurhaklı olmamasına özen gösterdik. Yarışma puanlaması Türkiye Gençlik Federasyonunun kriterlerine uygun olacak şekilde belirlendi.”dedi. İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat ise “Nurhak Kaymakamlığı olarak ilçemizde sportif sanatsal ve kültürel faaliyetleri artırmak ve vatandaşlarımızla kaynaşmayı sağlamak için bu tür faaliyetlere önem veriyoruz. Bu ve buna benzer yarışmaların, etkinliklerin devamı gelecektir." şeklinde konuştu.

Jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirme neticesinde Durmuş Güzel ‘dostum dostum’ adlı Türkü ile birinci, Meryem Horuz ‘sarhoşum dünyada’ Türküsü ile ikinci, Ayşe Çadır ‘bahçede yeşil çınar’ adlı Türkü ile üçüncü oldu. Birinciye dizüstü bilgisayar hediye edilirken, ikinciye cep telefonu ve üçüncüye ise dijital fotoğraf makinesi verildi.