Bahçeli:Hangi Partiye Oy Verirseniz Verin 12 Haziran‘da Çok Dikkatli Oy Kullanın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"Hangi partiye oy verirseniz verin bu ülkenin insanlarısınız. Geleceğiniz için çocuklarının geleceği için 12 Haziran karar anıdır. Bu tarihte çok dikkatli oy kullanınız." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"Hangi partiye oy verirseniz verin bu ülkenin insanlarısınız. Geleceğiniz için çocuklarının geleceği için 12 Haziran karar anıdır. Bu tarihte çok dikkatli oy kullanınız." dedi.

Seçim çalışmalarını Yozgat’ın ilçelerinde sürdüren Bahçeli, Yenifakılı’dan sonra Boğazlıyan’da da halka hitap etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen mitingde hükümetini sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, 12 Haziran‘da yapılacak seçimlerin çok büyük önem taşıdığını belirterek, "MHP olarak seçim çalışmalarımıza devam ettiriyoruz. Her tarafı karış karış dolaşıyoruz. Bu seçimlerin önemine inandığımız için bizim yanımızda yandaş televizyonlar yok, devletin imkanlarını seferber edecek imkanlarımız yok. Ama milletimiz yanımızda ve Allah‘ın izni ile her şarta rağmen MHP kararlı ve azimli bir şekilde yoluna devam etmektedir.” dedi.

Ülkenin 9 yıla yakın bir süredir AK Parti tarafından yönetildiğini ve tek başına iktidar olduğunu ifade eden Bahçeli, "Geçen 9 yıl içerisinde vadedilenlerin hiç birisi yerine getirilmemiştir. Televizyonlar ile sanal bir Türkiye ortaya koyarak aldanma ve aldatma partisi haline getirmişlerdir. Recep Tayyip Erdoğan, 2002 seçimlerinde seçime girememiş ancak daha sonra bir hukuk değişikliği ile ara seçim ile milletvekili daha sonra da başbakan olmuştur. Bu arada 116 gün geçmiş ve bu arada ne olmuşsa olmuştur bunu halk ile paylaşan kimse yoktur. Bu sürede hangi eller uzandı kime ne sözler verildi kime teslim olundu? O günden bu güne AK Parti‘nin genel başkanı olarak başbakan olarak Recep Tayyip Erdoğan tek adamcılıkla ülkeyi yönetmeye gayret gösteriyor.” diye konuştu.

AK Partinin teslimiyetçi bir politika takip ettiğini, ekonomide ‘sat-kurtul‘cu, yandaşların menfaatlerinde kazan kazan politika takip etmiş gerilim stratejisi uyguladığını savunan Bahçeli, AK Parti‘nin Türkiye’yi bir çatışma ikliminde tutmaya, kamplara ayırarak çatışma tehdidiyle kendi beceriksizliklerinin üstünü örtmeye çalışmakla suçladı.

Demokratik açılımın bir yıkım projesi olduğunu ifade eden MHP Genel Başkanı, şöyle konuştu: "Türkiye’nin manzarasına bir bakın; Hakkari’de Yüksekova’da, Şemdinli’de, Şırnak, Diyarbakır, Van’da her gün olaylar oluyor. Her gün ayaklanma provaları yapılıyor. Kürdistan devletinin kurulması için gayret gösteriyorlar Bu eylemler ortaya konurken, vali, kaymakam yok, başbakan ya bir yerde açılış aldatmacasında ya yurt dışında, cumhurbaşkanı kayıtsız. Ama kala kala emniyet mensubu canlarımız, orada sabaha kadar yüzleri gözleri sarılı peşmerge bozuntuları ile sabaha kadar devlet düzeni sağlamak için boğuşup duruyor."

"BU İKTİDARIN 3’ÜNCÜSÜ OLMAZ"

Bazı televizyonların AK Parti‘nin yüzde 47,8 oy alacağını söylediğini dile getiren Devlet Bahçeli, "Buna televizyonlar karar veriyorsa partiler niye partiler seçim meydanlarında 12 Haziranı neden bekliyorlar? Televizyon patronları Recep Tayyip Erdoğan’a başbakansın desinler. Gerçek irade 12 Haziran’dadır o irade sizlersiniz. AK Parti‘nin 9 yılda başarılı olamadı. Bu iktidar yorulmuş, yıpranmış, tükenmiş, bu iktidarın 3’üncüsü olmaz. Birinci ve ikinci dönemli çırak kalfa olarak niteliyor şimdi ise ustalık döneminden bahsediyor. Bu iktidar değişmelidir. Çünkü Türkiye’nin geleceği iyi değildir. Hangi partiye oy verirseniz verin bu ülkenin insanlarısınız. Mutlu bir şekilde yaşamak bizlerin ve sizlerin hakkı. Geleceğiniz için çocuklarının geleceği için 12 Haziran karar anıdır. Bu tarihte çok dikkatli oy kullanınız." şeklinde konuştu.

Bahçeli, Boğazlıyan‘dan sonra Çandır ve Sarıkıkaya‘da partisi tarafından düzenlenecek mitinglerde halka seslenecek.