Chp Genel Başkan Yardımcılarından Çatalca İlçe Başkanlığı‘na Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Umut Oran, 3. bölge milletvekili adaylarıyla birlikte CHP Çatalca İlçe Başkanlığı‘nı ziyaret etti. Umut Oran, Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘ın açıkladığı ‘çılgın proje‘yi, "Biz sanal, hayali gündemlerle uğraşmıyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

3. bölge milletvekili adayları ile birlikte Çatalca İlçe Başkanlığı‘nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Umut Oran, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kanal İstanbul‘a atıfta bulunarak, "Biz sanal, hayali gündemlerle uğraşmıyoruz" diyen Umut Oran, Türkiye‘de çok ciddi sorunlar olduğunu savundu. Oran, "İnsanlar açlıktan ölebiliyor, biz bunlarla ilgili somut projeler üretmeye çalışıyoruz. YGS ile ilgili sorunlar var. Yaşlılarla, memurlarla ilgili sorunlar var. Bu proje

buna çözüm getiriyor mu? Ben tekrar söylüyorum bu proje bizim gündemimizde değil" dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise, "Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Çatalca bir kez daha Türkiye ve kamuoyunun gündemine geldi. Çatalca, isminin ve sorunlarının duyurulması açısından son derece memnuniyet verici ama uygulanıp uygulanmayacağını göreceğiz" diye konuştu.

"Projeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kara, "O kadar çılgın proje değil. Bundan 150 yıl önce Süveyş Kanalı açıldı. 160 kilometre uzunluğunda Panama Kanalı açıldı. Bunlar bugünkü teknolojide o kadar ahım şahım proje değil. Çatalca‘nın sorunları var. Bizim için önemli olan bunlar. Ben 15 aydır uğraş veriyorum. Biyomedikal meslek lisesi yapmak için ama İl Tarım Müdürlüğü buna dair izin vermiyor. Bize gelince yaşam hakkı yok ama projelerle karşımıza çıkıyorlar" şeklinde konuştu.

Cem Kara, Çatalca halkının projenin uygulanıp uygulanmayacağına dair tedirginlikleri olduğunu belirterek, "Vatana, memlekete hayırlı olsun. Olsa da olmasa da bu Çatalca için çok iyi olacaktır" dedi.

Projenin yapılacağı yerde arsası olan Hasan Taşır ise, "Bu hükümet ülke için çok güzel işler yapıyor, bizim burada arsalarımız değer kazanacak. Benim yerim var. Çocuklarım için güzel bir miras olacaktır" dedi.

Kaynak: İHA