Canlı yayında darbe tartışması

Sedat Yazıcıoğlu'nun modere ettiği “Sağduyu”ya konuk olan gazeteci-yazarlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri tartışması yaşandı.

Sözcü Gazetesi yazarı Hakan Bayrakçı “TSK istesin, bu ülkede çatır çatır darbe yapar” dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan “Sağduyu”nun dün akşam ki bölümünde darbe tartışması yaşandı. Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarını savunan Sözcü Gazetesi yazarı Hakan Bayrakçı ile programın diğer konuklarlı olan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür ve Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş arasında tartışma çıktı.

Konu darbe girişimlerine gelince iktidar muhalifi yayınlarıyla bilinen Sözcü Gazetesi’nin yazarı Hakan Bayrakçı, Ergenekon davasını ucubeye benzettiğini söyledi. Darbe yapılabilmesi için ortada bir şey olmadığını dile getiren Bayrakçı’ya cevap Nuh Gönültaş ve Mahmut Övür’den geldi. Övür “Sizi dediğiniz yoldan gidersek, Türkiye’de hergün darbe olur.” derken Gönültaş ise “CHP Ergenekon’un avukatlığına soyunduğu için iktidar olamıyor.” dedi.

Bu sözler karşısında hiddetlenen Bayrakçı “Türk Silahlı Kuvvetleri son 5 senede yıpratıldı. Balyozu bir kenara bırakın, siyasi iktidar TSK’yı yıpratıyor.” diye konuştu.

TSK’NIN DARBE SİCİLİ BOZUK

Nuh Gönültaş ise Türk ordusunun darbe sicilinin bozuk olduğunu ifade ederek “Türk ordusu Türkiye’yi vesayet altına almıştır. Ve hiçbir zaman bırakmamıştır. TSK’yı iktidar değil kendisi yıpratıyor. Bu iktidar 3 tane darbe atlattı.” şeklinde konuştu.

TSK İSTERSE ÇATIR ÇATIR DARBE YAPAR
Gönültaş’ın “Bu iktidar 3 tane darbe atlattı” sözlerine sinirlenen Hakan Bayrakçı “TSK’yı siz Tanzanya Silahlı Kuvvetleri mi zannediyor sunuz? TSK darbe yapacağım derse, yapar… Çatır çatır yapar… Darbe marbe yapmadı. Siz yapılmamış darbeleri konuşuyorsunuz.” dedi.

BEYAZ GAZETE