Bakan Eroğlu‘ndan "Çılgın Proje" Değerlendirmesi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıkladığı "Çılgın Proje"nin İstanbul‘u dünyanın başkenti haline getireceğini söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar‘dan Konya‘ya karayoluyla gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Akşehir ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlçe girişinde karşılanan Bakan Eroğlu, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı‘yı makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Başbakan‘ın açıkladığı "Çılgın Proje Kanal İstanbul" ile ilgili soru üzerine, "İstanbul dünyanın incisi muhteşem bir şehir. Başbakanımız da bu çılgın projeyle İstanbul‘umuza dünya çağında

bir vizyon kazandırdı. Kendisine şükran borçluyuz. Büyük düşünen ve büyük hedefleri olan bir Başbakanımız var. Başbakanımız şimdiden 2023 yılını büyük hedef olarak belirledi. 500 milyar dolarlık ihracat artı İstanbul‘un dünyanın başkenti olması. İstanbul dünyanın finans, kültür, turizm ve sağlık merkezi olacak. Bu projeyle birkaç fayda sağlanmış olacak. Birincisi İstanbul düzenli bir yerleşime kavuşacak. İkincisi deprem riski bulunan bölgeler daha güvenli alanlara kaydırılacak ve deniz ulaşımında rahatlama

sağlanacak. Bu nedenle çok faydalı bir proje" dedi.

Projeyle İstanbul‘daki yeşil alanların etkilenip etkilenmeyeceği konusundaki soruya ise Bakan Eroğlu, "İstanbul‘da en fazla ağaçlandırma Başbakanımızın büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde yapıldı. O dönemde yakılan ateş Türkiye çapında erozyon ve ağaçlandırma seferine döndü, dünyanın en fazla ağaçlandırma yapan ilk 3 devleti içine girdik. Eğer orada ağaç kesilecekse kesilen ağacın 5 katı ağacı dikmek boynumuzun borcudur" karşılığını verdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Akşehir Belediyesi‘ne yaya olarak geçen Bakan Eroğlu, yolda vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Eroğlu bisiklet alacak bir vatandaşla esnaf arasındaki pazarlığa katılarak bisikletin fiyatını indirmeye çalıştı.

Kaynak: İHA