Yazar Mehmet Akar, Karslı Okurları İle Buluştu

Yazar Mehmet Akar, NT Kars Şubesi‘nin organizasyonuyla okuyucusuyla buluştu.

Yazar Mehmet Akar, NT Kars Şubesi‘nin organizasyonuyla okuyucusuyla buluştu.

Mesel Denizi, Benefşe, Dava Adamı, Seyda ve Secdede Bir Ömür isimli romanlarıyla tanınan yazar Mehmet Akar, NT Şubesi’nin organizasyonu ile Kars‘a geldi. Özel Sultan Alparslan Koleji Konferans Salonu‘nda okurlarının karşısına çıkan Akar, “Bizler kendi hayatımıza ve yaşantımıza ne kadar dikkat edersek o oranda sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz.” dedi.

    İmam-ı Gazali, İmam-ı Rabbani, Bediüzzaman Said Nursi ve Fethullah Gülen gibi gönül insanlarının Resulullah’ı güzel anlattıkları için büyük olduklarını vurgulayan Akar, dine hizmetin lütfen yapılan bir hizmet olmadığını, hizmet erlerinin değişik dönem veya mekânlarda sürekli zorluklarla karşılaştıklarını belirtti.

Bir milyon hadis ezberleyen ve nakleden İmam-ı Malik’e dahi olmadık eza çektirildiğini kaydeden Akar, “Onların değerini bir türlü yaşarken anlayamadık. Zamane Müslümanları hayatlarında sürekli yaratıcıyı ikinci plana alma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Allah (cc)’a inanmamakla Allah (cc)’ı ikinci sıraya koymak aynı şeydir. Kalp yalnızca Allah’a aittir. ‘İnsanlardan değil benden korkun‘ diyor Allah’u Teala. ‘Kâinatta Allah(cc)’ı anlatmayan varlık yoktur. Taş bile Allah(cc)’ı anlatır. Taş Allah(cc)’ı anlatırken sen Allah(cc)’ı anlatmazsan taştan aşağısın‘ demiştir Bediüzzaman Hazretleri. Mürşit, her zaman kendi caddesini peygamber sokağına bağlayarak aydınlatandır.” ifadelerini kullandı.

    Mehmet Akar, program çıkışı okurları için kitaplarını imzaladı.