Bilici Yatırım’In Halka Arzını Gerçekleştirecek Konsorsiyum Belirlendi

Bilici Yatırım halka arzında Deniz Yatırım liderliğinde 21 aracı kurum talep toplayacak

Bilici Yatırım halka arzında Deniz Yatırım liderliğinde 21 aracı kurum talep toplayacak

Mayıs ayının ilk yarısında ‘borsaya merhaba’ demeye hazırlanan Bilici Yatırım, krizlere rağmen karlılığını sürekli hale getirmiş, borçsuz bir şirket olarak, yüzde 33 oranında halka açılıyor.

Halka arzda “Artan Oranlı Geri Alım Garantisi” uygulanacak. Yaygın satış amacıyla yatırımcılar en fazla 100 bin adet için başvuruda bulunabilecek.

Halka arz çalışmalarında son aşamaya gelen ve mayıs ayının ilk yarısında İMKB’de işlem görmeye hazırlanan Bilici Yatırım’ın halka arzını gerçekleştirecek konsorsiyum belirlendi. Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan ve toplam 21 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyumda görev yapacak aracı kurumlar şu isimlerden oluştu: Deniz Yatırım, Acar Yatırım, Alternatif Yatırım, Anadolu Yatırım, Ataonline, Bizim Menkul, Delta Menkul, Ekinciler Yatırım, Eti Yatırım, Gedik Yatırım, Global Menkul, Halk Yatırım, Oyak Yatırım, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, Tekstil Yatırım, Turkish Yatırım, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Vakıf Yatırım, Yatırım Finansman ve Ziraat Yatırım.

Bilici Yatırım halka arzında yatırımcıları teşvik etmek ve korumak için “Artan Oranlı Geri Alım Garantisi” uygulanacak. Geri alım garantisi için 8 milyon lira kaynak Deniz Yatırım nezdinde dört ay süreyle bloke edilecek. Dördüncü ayın sonunda yatırımcılar dilerse halka arz fiyatından geri satma hakkına sahip olacaklar. Bu garantiden sadece halka arzdan pay alan yatırımcılar faydalanabilecek.

FİNANSAL BORCU BULUNMUYOR

Ayrıca, Deniz Yatırım tarafından gerçekleştirilmek ve bir yıl süre için geçerli olmak üzere, halka arz sonrasında likidite sağlayıcı işlemler de uygulanacak. Bu işlemler için de 2 milyon lira kaynak tahsis edildi.

Öte yandan, Bilici Yatırım’ın halka arzında, daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmak amacıyla talep sınırlaması uygulanacak. Halka arzda yatırımcılar için başvuru üst sınırı 100 bin adet olarak belirlendi. Kurumsal yatırımcılar da en fazla 150 bin adet pay talebinde bulunabilecek.

Krizlere rağmen karlılığını sürekli hale getirmeyi başarmış, yüksek kar marjıyla çalışan Bilici Yatırım’ın finansal borcu bulunmuyor. Halka arz ile öncelikle kurumsallaşma ve Bilici Ailesi’nin disipline edilmiş şemsiye şirketinin oluşturulması hedefleniyor.

Bilici Yatırım’ın satış fiyatı önemli oranda bir iskonto ile hisse başına fiyat 2,70 lira olarak belirlendi. Bu fiyat ile halka arzdan 26,8 milyon lira gelir elde edilecek.

Hisselerin tamamının yurtiçinde satılacağı arzda, hisselerin yüzde 90’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Sermaye artışı yoluyla gerçekleşecek Bilici Yatırım halka arzında, halen 20 milyon 73 bin 320 lira olan şirket sermayesi, halka arz edilecek sermaye artırımı yoluyla 9 milyon 926 bin 680 lira nominal değerde artırılarak 30 milyon liraya yükseltilecek.