Ayaklarını Çapa Makinesine Kaptırdı

Çorum‘un Dodurga ilçesinde bir çiftçi tarlada çalıştığı sırada ayaklarını çapa makinesine kaptırdı. Sağ ayağı kopma noktasına gelen talihsiz çiftçi ilçeye çağrılan hava ambulansı ile Ankara‘ya sevk edildi.

Ayaklarını Çapa Makinesine Kaptırdı
Edinilen bilgilere göre, Dodurga ilçesine bağlı Yeniköy Esentepe mahallesinde yaşayan Elvan Şanal (53) sabah çapa yapmak için köydeki ceviz bahçesine gitti. Bahçede çapa yapan Şanal, çapa makinesini geri vitese aldığı sırada makinenin devrilmesi sonucu ayaklarını çapa makinesine kaptırdı.

Sağ ayağı kopma noktasına gelen ve her iki bacağında kırıklar oluşan talihsiz çiftinin imdanına köydekiler yetişti. Talihsiz işçinin ayağına saplanan çapa makinesinin dişlilerini kendi imkanlarıyla çıkaran köylüler daha sonra Dodurga 112 Hızır Acil Servisi arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen Dodurga ve Oğuzlar 112 ekipleri Şanal‘a ilk müdahaleyi yaptı. Şanal‘ın durumunun ağırlaşması üzerine sağlık ekipleri, Ankara 112 Acil Servis Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek hava ambulansı talebinde bulundu.

İlçeye gönderilen hava ambulansı ile Ankara‘ya sevk edilen Şanal, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde tedavi altına alındı.

Kaynak: İHA